Την Παρασκευή συζητείται στο ΣτΕ η προσφυγή Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές

Νίκος Ανδρουλάκης

Την Παρασκευή (03/11) συζητείται στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές.

Η αίτηση του κ. Ανδρουλάκη που αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστήριο, ζητά να κριθεί ως αντισυνταγματική η διάταξη στην οποία στηρίχθηκε η απόρριψη του αιτήματός του προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα της παρακολούθησης των τηλεφώνων του από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ζητάει με την προσφυγή του, συγκεκριμένα, την ακύρωση της πράξης του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, με την οποία απορρίφθηκε το αίτημά του να ενημερωθεί σχετικά με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του από την ΕΥΠ.

Επίσης ζήτησε από την ΑΔΑΕ να του γνωστοποιηθεί η εισαγγελική διάταξη και ο πλήρης φάκελος με το υλικό που είχε συλλεγεί μετά την επιβολή της άρσης του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών του.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι από την Ελληνική νομοθεσία δεν εναρμονίζεται με την οδηγία 2002/58 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την προστασία της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Πάντως, κατά την εισηγήτρια της υπόθεσης, Μαρλένα Τριπολιτσιώτη,τίθεται θέμα εάν μετά την ψήφιση του νόμου 5002/2022 που ρυθμίζει τη διαδικασία άρσης απορρήτου των επικοινωνιών, τη κυβερνοασφάλεια και την προστασία προσωπικών δεδομένων των πολιτών, έχει έννομο συμφέρον ο κ. Ανδρουλάκης για συνέχιση της δίκης


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use