Μαθητής πυροβόλησε με αεροβόλο τον καθηγητή του μέσα σε σχολείο

Ένας 17χρονος μαθητής στο Μαρκόπουλο Ωρωπού τραυμάτισε τον καθηγητή του στο πόδι με πλαστική σφαίρα αφού τον πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο…

Στην σύλληψη του μαθητή προχώρησαν οι αρχές ενώ κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και τον νόμο περί όπλων, καθώς επίσης συνελήφθησαν και οι γονείς του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε στις 08:45 το πρωί της Παρασκευής 26 Μαϊου στο ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου Ωρωπού όπου, κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος στον προαύλιο χώρο του σχολείου, ο 17χρονος, ο οποίος είναι μαθητής της Β’ Λυκείου, πυροβόλησε μία φορά απρόκλητα με αεροβόλο πιστόλι κατά 36χρονου καθηγητή, τραυματίζοντάς τον ελαφρά με πλαστικό σφαιρίδιο στο αριστερό πόδι.

Αποβλήθηκε από το Λύκειο
Στη συνέχεια, ο μαθητής αποβλήθηκε από το Λύκειο και αποχώρησε, με ομόφωνη απόφαση των καθηγητών, ενώ ο καθηγητής μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Ωρωπού όπου έδωσε κατάθεση για το περιστατικό.

Το αεροβόλο πιστόλι και ένας γεμιστήρας κατασχέθηκαν αφού πρώτα παραδόθηκαν στις Αρχές από τη Διεύθυνση του ΕΠΑΛ Μαρκοπούλου. Ο καθηγητής δεν επιθυμούσε να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Ο 17χρονος με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί σήμερα (27/05) στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων οι γονείς του, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use