Άρση της ασυλίας του ζητά ο Αλέξης Γεωργούλης με δεύτερη επιστολή του

Άρση της ασυλίας του ζητά ο Αλέξης Γεωργούλης προκειμένου να κληθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών για την υπόθεση του βιασμού και του ξυλοδαρμού της Ελένης Χρονοπούλου.

Στις 8 Μαΐου ορίζεται εισηγητής στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη. Την ίδια στιγμή προκύπτει ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία (γεγονός που δεν είναι κάτι περίεργο καθώς αυτή τη στιγμή είναι σε ισχύ η ασυλία του), σύμφωνα με την ανακοίνωση των Βέλγων δικηγόρων του Αλέξη Γεωργούλη.

Να σημειώσουμε ότι για να κληθεί ενώπιον δικαστικών αρχών, ο κ. Γεωργούλης ,πρέπει πρώτα να αρθεί η ασυλία του. Μετά να υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου. Επομένως μπορεί να είναι σαφές τώρα, πότε θα συζητηθεί στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η υπόθεση. Αν θα είναι στα τέλη Απριλίου ή αν θα πάει στις 30 Μαΐου.

Οι ενέργειες του κατηγορούμενου, σύμφωνα με νομικούς κύκλους των Βρυξελλών, θα διευκολύνουν τη διαδικασία της άρσης της ασυλίας καθώς ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει και ο ίδιος να αρθεί η ασυλία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο Αλέξης Γεωργούλης έστειλε την προηγούμενη Τρίτη και δεύτερη επιστολή στην κ. Ρομπέρτα Μέτσολα, ζητώντας της να συμβάλλει όσο μπορεί στο να επισπευστούν οι διαδικασίες της άρσης.

Η υπερασπιστική γραμμή του Αλέξη Γεωργούλη υποστηρίζει τα εξής. Ο Αλέξης Γεωργούλης χαράσσει ήδη την υπερασπιστική του γραμμή που κινείται σε δύο άξονες: Να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται επιμένοντας στην αθωότητα του και να αποδείξει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση, καθώς ήρθε στο “φως” λίγο πριν από τις εκλογές.
Σύμφωνα με το ποινικό σύστημα του Βελγίου και στην υποθετική περίπτωση καταδίκης του, ο Αλέξης Γεωργούλης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use