Συνελήφθη από το FBI ύποπτος για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου

Στη σύλληψη του 21χρονου Jack Teixeira, μέλος της Εθνικής Φρουράς Αεροπορίας της Μασαχουσέτης προχώρησε το FBI καθώς θεωρείται ύππτος για την διαρροή των αμερικανικών στρατιωτικών εγγράφων που αφορούν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI που ερευνούν την υπόθεση είχαν αποκλείσει κάποιους υπόπτους καταλήγοντας στον 21χρονο ο οποίος θεωρείται ένας από τους βασικούς υπόπτους για τη διαρροή των εκατοντάδων αμυντικών εγγράφων των ΗΠΑ που έχουν αποκαλύψει στρατιωτικά μυστικά και έχουν αναστατώσει τις σχέσεις της Ουάσιγκτον με βασικούς συμμάχους της.

Ο Jack Teixeira ηγείται της Thug Shaker Central, μιας διαδικτυακής ομάδας όπου περίπου 20 με 30 άτομα μοιράζονταν την αγάπη τους για τα όπλα, ανταλλάσουν ρατσιστικά memes και παίζουν βιντεοπαιχνίδια, αναφέρουν οι New York Times επικαλούμενοι συνεντεύξεις και έγγραφα που εξέτασε.

Ανώτατος εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε στους δημοσιογράφους νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι αποκαλύψεις αποτελούν «πολύ σοβαρό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια» και το Υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό του υπεύθυνου.

«Πλησιάζουμε», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους στην Ιρλανδία την Πέμπτη και πρόσθεσε πως αν και υπάρχει ανησυχία από τις αποκαλύψεις, «δεν υπάρχει τίποτα που γνωρίζω ότι θα έχει μεγάλες συνέπειες».

Νωρίτερα, σε άρθρο της, η Washington Post  αποκαλύπτει ότι το άτομο που διέρρευσε τα απόρρητα έγγραφα των υπηρεσιών πληροφορίων των ΗΠΑ, είναι ένας νεαρός άνδρας 20 – 25 ετών, με το ψευδώνυμο OG (αργκό για το «Original Gangster») ο οποίος εργαζόταν σε στρατιωτική βάση και επομένως η διαρροή προήλθε «εκ των έσω».

Πηγή: skai.gr

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use