Γενικός ξεσηκωμός στο Ισραήλ για τους 6 ομήρους BINTEO

Σοκ και αντιδράσεις στο Ισραήλ έχει προκαλέσει η ανεύρεση 6 νεκρών ομήρων στα τούνελ της Χαμάς, με τις οικογένειές τους να ανακοινώνουν πως όλοι τους δολοφονήθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες, κατηγορώντας τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για ολιγωρία και καθυστέρηση υπογραφής συμφωνίας για απελευθέρωση των αιχμαλώτων.

“Μια συμφωνία για την επιστροφή των ομήρων είναι στο τραπέζι για πάνω από 2 μήνες. Αν δεν υπήρχαν οι καθυστερήσεις, το σαμποτάζ και οι δικαιολογίες, αυτοί για τους οποίους μάθαμε ότι πέθαναν σύντομα, θα ήταν πιθανότατα ζωντανοί. Η καθυστέρηση στην υπογραφή της συμφωνίας οδήγησε στον θάνατό τους”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το Φόρουμ των Οικογενειών των Ομήρων σε ανακοίνωσή του.

“Είναι καιρός να ξαναφέρουμε τους ομήρους μας στο σπίτι, ώστε να βοηθήσουμε τους ζωντανούς να ανακάμψουν και να θάψουμε τους νεκρούς όπως τους αξίζει”, συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το Φόρουμ.

Το Φόρουμ διευκρινίζει πως ο Αλεξάντερ Λομάνοφ είχε γίνει πατέρας στη διάρκεια της αιχμαλωσίας του ενός παιδιού που είναι σήμερα 5 μηνών.

Σε δεινή θέση ο Νετανιάχου – Προσπάθειες για επικοινωνία με τους συγγενείς των δολοφονημένων ομήρων

Στο μεταξύ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, επιχειρώντας σήμερα να επικοινωνήσει με τις οικογένειες των δολοφονημένων ομήρων και να τους εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια, ζητώντας μάλιστα συγγνώμη από 4 οικογένειες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι 2 άλλες οικογένειες αρνήθηκαν να συνομιλήσουν μαζί του, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για τον θάνατο των αγαπημένων του προσώπων.

Πιστεύεται ότι οι έξι απαχθέντες Καρμέλ Γκατ, 40, Έντεν Γερουσάλμι, 24, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, 23, Αλεξάντερ ΛομπάνοφΆλμογκ Σαρούσι, 25 και Όρι Ντανίνο, 25, μεταφέρθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου από τα βόρεια της Λωρίδας στη Ράφα στο νότο, όπου δολοφονήθηκαν.

Αντίθετα, ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος της Χαμάς είπε σήμερα Κυριακή στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «κάποιοι» από τους έξι ομήρους των οποίων τα πτώματα βρέθηκαν το Σάββατο από τον ισραηλινό στρατό «ήταν μέρος της λίστας των προς απελευθέρωση ομήρων που είχε εγκρίνει η Χαμάς».

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης διαβεβαιώνουν ότι ο Ισραηλινοαμερικανός Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν και οι δύο Ισραηλινές Καρμέλ Γκατ και Έντεν Γερουσάλμι, περιλαμβάνονταν στη λίστα των ομήρων που θα απελευθερώνονταν κατά την πρώτη φάση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

Το στέλεχος της Χαμάς, που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, διαβεβαίωσε ότι «αρκετοί» από τους ομήρους «ήταν ζωντανοί και σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς και βομβαρδισμούς των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής».

Μεγάλες αντιδράσεις στο Ισραήλ για τη δολοφονία των 6 ομήρων – Σε γενική απεργία καλούν τα συνδικάτα

Οι υπηρεσίες του δήμου του Τελ Αβίβ θα συμμετάσχουν αύριο στην απεργία σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Ισραηλινούς ομήρους και τις οικογένειές τους, όπως αναφέρει σε σημερινή ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook ο δήμος.

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με άλλους 10 δήμους στο Ισραήλ μετά τον εντοπισμό των πτωμάτων των 6 αιχμαλώτων.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου του Ισραήλ, του Histadrut, έκανε έκκληση για γενική απεργία αύριο από τις 6 πμ τοπική ώρα, ώστε να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία για την επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων που εξακολουθούνται να κρατούνται στη Γάζα από την Χαμάς.

Ο Αρνον Μπαρ-Νταβίντ, το συνδικάτο του οποίου εκπροσωπεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, έκανε έκκληση σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στην απεργία και είπε ότι το αεροδρόμιο Ben Gurion, το βασικό αεροδρόμιο του Ισραήλ, θα πρέπει να κλείσει από τις 8 πμ.

Έτσι λοιπόν, αύριο Δευτέρα παραλύουν νοσοκομεία, μεταφορές, αλλά και καταστήματα, με τη λαϊκή απαίτηση για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων, να είναι έκδηλη.

Οργή Μπάιντεν: «Είμαι συντετριμμένος, η Χαμάς θα πληρώσει»

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι, νωρίτερα σήμερα, μία από τις σορούς που ανακτήθηκαν από τη Γάζα ανήκει στον Αμερικανός πολίτη, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πολίν.

About The Author