Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ επιστρέφουν στο Δημόσιο

Κυριάκος Μητσοτάκης Κυριάκος Μητσοτάκης

Για το νερό ο πρωθυπουργός, στον ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο για 99 χρόνια, όμως η κυβέρνηση θα σεβαστεί την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ και οι δύο αυτές εταιρίες θα φύγουν από το υπερταμείο και θα επιστρέψουν στον έλεγχο του δημοσίου μετά τις εκλογές. «Το νερό θα παραμείνει δημόσιο αγαθό» είπε χαρακτηριστικά.

Για τους συνταξιούχους είπε ότι θα εξακολουθήσει η στήριξη μέχρι να απαλειφθεί η προσωπική διαφορά: «Μέχρι που να σβήσει η προσωπική διαφορά εμείς θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε τους συνταξιούχους -πρωτίστως αυτούς που έχουν χαμηλές συντάξεις» σημείωσε.

Επίσης δεσμεύτηκε ότι «αυτοί που έχασαν το ΕΚΑΣ δεν θα πληρώνουν για τα φάρμακά τους, είναι δέσμευσή μας για την επόμενη τετραετία καθώς δεν μου αρέσουν οι νομοθετήσεις της τελευταίας στιγμής».

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε διπλασιασμό του προγράμματος «Σπίτι μου» για χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια σε νέους, εφόσον καλυφθούν οι δικαιούχοι, ενώ ερωτηθείς για το στεγαστικό πρόβλημα, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, εξήγγειλε ότι θα υπάρξει παρέμβαση στο πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use