Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενος στην καθαριότητα παρέδωσε πορτοφόλι με 1.500 ευρώ

Εργαζόμενος Εργαζόμενος

Εργαζόμενος της καθαριότητας του δήμου Νεάπολης-Συκεών βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι που περιείχε 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, πρόκειται για τον 44χρονο Παντελή Χουρίδη, o οποίος, ενώ παραλάμβανε τον εξοπλισμό του και πριν αρχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του βρήκε ένα πορτοφόλι και χωρίς να το σκεφθεί δεύτερη φορά το ανέφερε στους προϊσταμένους του.

Aπό την ταυτότητα που περιείχε διαπιστώθηκε ότι το πορτοφόλι ανήκε σε δημότη, οπότε ο κ. Χουρίδης με τη βοήθεια του επόπτη το παρέδωσε αμέσως στον ιδιοκτήτη του.

«Είμαστε περήφανοι για το ήθος των εργαζομένων στο δήμο μας» δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός συνεχάρη τηλεφωνικά τον κ. Χουρίδη. Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος απασχολείται με 8μηνη σύμβαση η οποία παρατάθηκε κατά ένα 4μηνο σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας. «Η στάση του αποκτά ακόμη μεγαλύτερη διάσταση καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος σε μερικούς μήνες θα είναι άνεργος», τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν έκανε κάποια δεύτερη σκέψη κρατώντας στα χέρια του το γεμάτο πορτοφόλι ο Παντελής Χουρίδης, ο οποίος είναι μονογονέας, πατέρας ενός αγοριού ήταν κατηγορηματικός: «Όχι βέβαια, δεν σκέφτηκα στιγμή να κρατήσω κάτι που δεν μου ανήκει, αφήστε που μπορεί τα χρήματα να ανήκαν σε κάποιον ο οποίος έπρεπε να καλύψει μία επείγουσα ανάγκη. Το πρώτο μου μέλημα ήταν να τα παραδώσω γρήγορα, και με τη βοήθεια του επόπτη μου βρήκαμε τον ιδιοκτήτη και τα παραδώσαμε».


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use