Κώστας Σκρέκας: Στόχος να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με την Ελβετία και να υπάρξουν επενδυτικά οφέλη

Κώστας Σκρέκας Κώστας Σκρέκας
Κώστας Σκρέκας: Στόχος να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με την Ελβετία και να υπάρξουν επενδυτικά οφέλη

Η δημιουργία ενός Ελληνοελβετικού Επιμελητηρίου και η συνεργασία των δύο χωρών σε τομείς όπως η φαρμακοβιομηχανία, η έρευνα και καινοτομία, η ενέργεια και η διαχείριση υποδομών, αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας με τον Ελβετό ομοσπονδιακό σύμβουλο και επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικών Υποθέσεων, Παιδείας και Έρευνας, Γκάϊ Πάρμελιν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως αναφέρει ο υπουργός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Συναντήθηκα σήμερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τον Ελβετό Ομοσπονδιακό Σύμβουλο και επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικών Υποθέσεων, Παιδείας και Έρευνας, Γκάϊ Πάρμελιν. Συζητήσαμε για τη συνεργασία μας σε κρίσιμους τομείς όπως η φαρμακοβιομηχανία, η έρευνα και καινοτομία, η ενέργεια, η διαχείριση υποδομών, αλλά και για τη δημιουργία ενός Ελληνοελβετικού Επιμελητηρίου.

Οι δύο χώρες έχουν ήδη ισχυρές οικονομικές σχέσεις με τον συνολικό τζίρο εισαγωγών – εξαγωγών να ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ, ενώ συνεργαζόμαστε στενά σε περισσότερα από 300 ερευνητικά έργα μέσω του Horizon. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με μια ισχυρή οικονομικά χώρα όπως είναι η Ελβετία και να υπάρξουν πολυεπίπεδα επενδυτικά οφέλη για την Ελλάδα».


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use