Κυριάκος Μητσοτάκης από “Αττικόν”: Δουλεύουμε εντατικά για να δημιουργήσουμε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Κυριάκος Μητσοτάκης από “Αττικόν” Κυριάκος Μητσοτάκης από “Αττικόν”
Επίσκεψη στο «Αττικόν» (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Στο νοσοκομείο «Αττικόν» βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του στη Μονή Δαφνίου μιλώντας για τα έργα βελτίωσης των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στο μήνυμά του τόνισε πως«δουλεύουμε εντατικά για να δημιουργήσουμε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που να τους αξίζει και που να μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε ιατρική τους ανάγκη, όσο σοβαρή και αν είναι αυτή».

Ενόψει των ευρωεκλογών και στο πλαίσιο της Ημέρας της Ευρώπης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «είναι καλό να θυμόμαστε το ευρωπαϊκό αποτύπωμα της συμμετοχής της πατρίδας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, το οποίο το βλέπουμε έμπρακτα και εδώ, στο Αττικό Νοσοκομείο».

«Μας αφορούν όλες και όλους και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που η συμμετοχή στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έχει τόσο ξεχωριστή σημασία» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού από το νοσοκομείο «Αττικόν»

«Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της δεύτερης τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ριζικός εκσυγχρονισμός βασικών υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Και πράγματι, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, γίνονται σήμερα πολύ σημαντικές παρεμβάσεις σε όλη την επικράτεια, από τα μεγάλα μας νοσοκομεία, μέχρι τα μικρά κέντρα υγείας, με έργα τα οποία έχουν ήδη αρχίσει και παραδίδονται και θα έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Εδώ, στο Αττικό Νοσοκομείο, ένα νοσοκομείο πανεπιστημιακό, «ναυαρχίδα» για ολόκληρο το λεκανοπέδιο, γίνεται μια πολύ σημαντική παρέμβαση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Διότι καταλαβαίνω απόλυτα την -θα έλεγα- οργή, συχνά, των πολιτών από τον τρόπο με τον οποίο έβλεπαν τις υποδομές, ειδικά στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, που δε νομίζω ότι ήταν αντίστοιχες ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας του 21ου αιώνα.

Κάνουμε λοιπόν και εδώ μια σημαντική παρέμβαση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, διπλασιάζοντας ουσιαστικά την επιφάνεια και ταυτόχρονα δημιουργώντας και πολύ σύγχρονες υποδομές για να μπορούμε να περιθάλψουμε οποιοδήποτε περιστατικό με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα, όσο σοβαρό και αν είναι αυτό.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use