Ανάσταση: Πόσοι τραυματίστηκαν από βεγγαλικά στην Αττική – Δύο άτομα ακρωτηριάστηκαν σε Καλύβια και Χανιά

Ασθενοφόρο Ασθενοφόρο
Ανάσταση: Πόσοι τραυματίστηκαν από βεγγαλικά στην Αττική

Κάθε χρόνο η χρήση κροτίδων και βεγγαλικών  στους εορτασμούς της Ανάστασης παρά τις εκκλήσεις των αρχών για την αποφυγή τους, επιφέρουν βαρύ κόστος.

Στα Χανιά ένας 14χρονος έχασε τρία δάχτυλα από το δεξί του χέρι και νοσηλεύεται τραυματισμένος, ενώ παρόμοιο περιστατικό, με θύμα ενήλικα σημειώθηκε και στην Αθήνα, στα Καλύβια.

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα το τελευταίο 24ωρο, από τις 20:00 έως τις 6:00 καταγράφηκαν 5 περιστατικά, με το πιο σοβαρό να στα Καλύβια πριν την Ανάσταση το οποίο κατέληξε στον ακρωτηριασμό δακτύλων από βεγγαλικά, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Από τους 5 τραυματίες οι 3 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται πως κανείς από τους τραυματίες δεν ήταν ανήλικος.

Δεκάδες συλλήψεις

Η Ελληνική Αστυνομία το τελευταίο διάστημα έχει εντοπίσει και κατάσχει 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες, ενώ προχώρησε και σε 115 συλλήψεις. Μετά από έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί στο Κιλκίς, εντόπισαν μάλιστα έναν άνδρα ο οποίος διακινούσε φωτοβολίδες και ένα πιστόλι με το οποίο εκτόξευε τις παράνομες φωτοβολίδες, ενώ στο Κορωπί τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν, πιάστηκαν, ενώ έμπαιναν σε ένα λεωφορείο και είχαν επάνω τους περισσότερες από 250 παράνομες κροτίδες.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει αναρτήσει και ένα σχετικό βίντεο με το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αυτά τα παράνομα βεγγαλικά και τις παράνομες κροτίδες, οι οποίες απειλούν άμεσα τη ζωή όλων των ανθρώπων, όλων των πολιτών.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use