Καμπότζη – Πολύνεκρη έκρηξη: Οι αρχές την αποδίδουν εν μέρει στον καύσωνα

Καμπότζη – Πολύνεκρη έκρηξη Καμπότζη – Πολύνεκρη έκρηξη
Καμπότζη – Πολύνεκρη έκρηξη

Στον ιστορικό καύσωνα που πλήττει τη νοτιοανατολική Ασία εδώ και εβδομάδες αποδόθηκε εν μέρει σήμερα (2/5) από το υπουργείο Άμυνας της Καμπότζης η έκρηξη πυρομαχικών η οποία στοίχισε τη ζωή σε είκοσι στρατιωτικούς το Σάββατο.

«Το συμβάν (…) ήταν αποτέλεσμα τεχνικού προβλήματος, διότι τα πυρομαχικά ήταν πεπαλαιωμένα και ελαττωματικά, και της ζέστης», αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το υπουργείο επικαλούμενο έκθεση ειδικών.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε απορρίφθηκαν οι υποθέσεις της ανταρσίας και της τρομοκρατικής ενέργειας.

Η έκρηξη, που κατέστρεψε φορτηγό με πυρομαχικά και διάφορα κτίρια γύρω από το σημείο όπου βρισκόταν, έγινε περί τις 14:45 (τοπική ώρα· 10:45 ώρα Ελλάδας) σε στρατιωτική βάση στην επαρχία Καμπόνγκ Σπε (νότια).

Τουλάχιστον 20 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν πολλά ακόμη μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Καμπότζης.

Η χώρα της Ασίας βιώνει παρατεταμένη περίοδο ακραίου καύσωνα, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 40° Κελσίου, πλησιάζοντας το ιστορικό της υψηλό.

Όλη η περιοχή ασφυκτιά εδώ και εβδομάδες εξαιτίας του καύσωνα, που ενισχύθηκε φέτος από το μετεωρολογικό φαινόμενο Ελ Νίνιο.

Ο πρωθυπουργός Χουν Μανέτ έδωσε εντολή χθες τα σχολεία να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο να κλείσουν προσωρινά, για την προστασία της υγείας των παιδιών και του προσωπικού, ενώ έθεσε τη δημόσια διοίκηση σε κατάσταση επαγρύπνησης εξαιτίας της λειψυδρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use