Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε, όλα τα άλλα τα βρίσκουμε»

Κυριάκος Μητσοτάκης μητρόπολη Κυριάκος Μητσοτάκης μητρόπολη
Ιερώνυμος για παρουσία Μητσοτάκη στη Μητρόπολη

Στην αποκατάσταση των σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας φαίνεται ότι προσβλέπουν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Λίγες ημέρες μετά την κοινή παρουσία τους σε δομές της εκκλησίας στο Δήλεσι Βοιωτίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε απόψε το «παρών» στην Ακολουθία των Αγίων Παθών, στη Μητρόπολη Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου.

«Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε και όλα τα άλλα τα βρίσκουμε», ήταν η απάντηση του Ιερωνύμου στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ενώ προσερχόταν στη Μητρόπολη, ενώ ευχήθηκε «Καλή Ανάσταση».

Στη Μητρόπολη Αθηνών έδωσε το «παρών» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να παρακολουθήσει τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης. Είναι η πρώτη φορά από τη λειτουργία για τη νέα χρονιά που ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στη Μητρόπολη, μετά και την όξυνση των σχέσεων μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας.

Ο Πρωθυπουργός έφτασε στη Μητρόπολη στις 20:30, ενώ χαιρετήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο διά χειραψίας. «Νόμιζα ότι θα είχατε ήδη φύγει για διακοπές», είπε ο Πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους, στην είσοδο, ενώ συνομίλησε με παιδιά που βρίσκονταν έξω από την Εκκλησία.

Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στη Μητρόπολη για πρώτη φορά από τη λειτουργία για τη νέα χρονιά, ενώ την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου βρισκόταν στον Καναδά. Είχε προηγηθεί το «πάγωμα» των σχέσεων των δύο πλευρών, όταν ο Ιερώνυμος ενημερώθηκε στις 8 Ιανουαρίου για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πριν από την επίσκεψη στο Δήλεσι, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεκαθάρισε τη στάση του, αδειάζοντας όσους αντιδρούν με βίαιο τρόπο μέσα στους ναούς.

Παράλληλα, τοποθετήθηκε κατηγορηματικά ενάντια στην «προτροπή» του Κυριάκου Βελόπουλου να μην γίνουν δεκτοί στις Εκκλησίες υπουργοί και βουλευτές που ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use