Γεωργία: Μαζικές διαδηλώσεις και βίαιες συγκρούσεις – ΒΙΝΤΕΟ

Στο χείλος του χάους βυθίζεται η Γεωργία, μετά από μια νύχτα βίαιων συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών λόγω της προσπάθειας της κυβέρνησης να περάσει έναν αμφιλεγόμενο νόμο για τους «ξένους πράκτορες» αναφέρει το Bloomberg.

Η πρόεδρος Σαλομέ Ζουραμπισβίλι καταδίκασε την «αδικαιολόγητη, απρόκλητη και δυσανάλογη χρήση βίας» από την αστυνομία που εκτόξευσε δακρυγόνα, σπρέι πιπεριού και χρησιμοποίησε «Αύρα» εναντίον πλήθους διαδηλωτών έξω από το κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα Τιφλίδα. «Η ευθύνη ανήκει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση» για τη βία κατά ειρηνικών διαδηλωτών, ξεκαθάρισε σε ανάρτησή της την Τετάρτη στο X.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν, ενόσω οι νομοθέτες εξέταζαν το νομοσχέδιο για τη «διαφάνεια της ξένης επιρροής» που οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκριναν ως παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιούσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για να καταστείλει ομάδες της κοινωνίας των πολιτών και να καταπνίξει τους αντιπάλους του. Κάλεσαν τη Γεωργία να εγκαταλείψει τον νόμο, προειδοποιώντας ότι είναι ασυμβίβαστος με τη φιλοδοξία του έθνους του Καυκάσου να ενταχθεί στην ΕΕ.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use