Υπουργείο Παιδείας: Η απόφαση για τις εξετάσεις στα Λύκεια – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Υπουργείο Παιδείας: Η απόφαση για τις εξετάσεις στα Λύκεια Υπουργείο Παιδείας: Η απόφαση για τις εξετάσεις στα Λύκεια
Υπουργείο Παιδείας: Η απόφαση για τις εξετάσεις στα Λύκεια

Την Παρασκευή 26 Απριλίου κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα και οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες τη Δευτέρα 13 Μαΐου. Τότε, θα αρχίσουν να μετρούν αντίστροφά για τις εξετάσεις, αφού απομένουν λίγες ώρες διδασκαλίας.

Τα μαθήματα σταματούν την Πέμπτη 16 Μαϊου ενώ την επομένη, Παρασκευή 17/5 δεν θα διεξαχθεί διδασκαλία και ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

Από τη Δευτέρα 20 Μαϊου έως την Τετάρτη 29 Μαϊου, προγραμματίζεται η διεξαγωγή των απολυτηρίων εξετάσεων των μαθητών της Γ’ τάξης των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ και των Λυκείων Ε.Α.Ε.(Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης). Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένεται έως την Τετάρτη 29 Μαϊου.

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α ́ και Β ́ τάξης των Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και Λυκείων Ε.Α.Ε. θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 20 Μαΐου έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στους μαθητές το αργότερο την Παρασκευή 21 Ιουνίου .

Ειδική εξεταστική περίοδος κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου προβλέπεται για τους μαθητές, που απουσιάζουν δικαιολογημένα από την εξέταση μαθήματος λόγω ασθενείας ή άλλου αποχρώντος λόγου και για τους της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου, που δεν επιτυγχάνουν τον Γ.Μ.Ο. (Γενικό Μέσο Όρο). Η έκδοση των αποτελεσμάτων, μετά την ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου, θα γίνει μέχρι την Τρίτη 25 Ιουνίου.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use