Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην Πιερία – Της απέσπασαν 5.000 ευρώ για δήθεν χειρουργείο φίλης της

Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην Πιερία Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην Πιερία
Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην Πιερία

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα, για εξαπάτηση ηλικιωμένης γυναίκας, που έγινε πριν από εννιά ημέρες σε περιοχή της Πιερίας.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Τετάρτης 10 Απριλίου 2024 συνεργός του τηλεφώνησε στην ηλικιωμένη γυναίκα και ισχυρίστηκε ότι φιλικό της πρόσωπο έχει τραυματιστεί και ζήτησε χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα για να γίνει περισσότερο πιστευτός, γυναίκα συνεργός του παρίστανε στο τηλέφωνο το φιλικό πρόσωπο της ηλικιωμένης.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 4.990 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο προαναφερόμενος άνδρας.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας και στην κατοχή του βρέθηκε ολόκληρο το χρηματικό ποσό, που απέσπασε και αποδόθηκε στην παθούσα.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των άγνωστων συνεργών του, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:

  • Μην εμπιστεύεστε αγνώστους, που προσπαθούν να σας πείσουν τηλεφωνικά να τους δώσετε χρήματα, λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού σας προσώπου.
  • Μην κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια, χωρίς πρώτα να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το συγκεκριμένο πρόσωπο προς επιβεβαίωση.
  • Μην πείθεστε αν σας δώσουν οι δράστες να μιλήσετε στο τηλέφωνο με υποτιθέμενο συγγενή σας.
  • Μην δεχτείτε οποιαδήποτε συνάντηση – ραντεβού με αγνώστους και δηλώστε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, συγγενείς κ.λπ.).

Περισσότερες συμβουλές είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη / Χρήσιμες συμβουλές».


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use