Στο κόκκινο η Μέση Ανατολή: Τα πυρηνικά του Ιράν και το αμυντικό οπλοστάσιο του Ισραήλ – ΒΙΝΤΕΟ

Σε μία τελευταία εξέλιξη, δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια άμεση επίθεση από το Ιράν στο νότιο ή βόρειο Ισραήλ μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες, ωστόσο στο ίδιο άρθρο επισημαίνεται ότι ενώ η ιρανική ηγεσία συζητά σχέδια επίθεσης, δεν έχει λάβει οριστική απόφαση. Την ίδια ώρα, αναφορές κάνουν λόγο για επικοινωνία του Ιράν με τις ΗΠΑ, με την Τεχεράνη να διαβεβαιώνει ότι τα αντίποινα στο Ισραήλ θα είναι ελεγχόμενα για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης του πολέμου στην περιοχή.

Το ρεπορτάζ της Wall Street Journal, που επικαλείται ανώνυμη αμερικανική πηγή, αναφέρει ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για ένα πιθανό χτύπημα είτε στο νότιο είτε στο βόρειο Ισραήλ.

Το Ιράν απείλησε να επιτεθεί στο Ισραήλ μετά την αεροπορική επιδρομή την 1η Απριλίου σε κτίριο ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό, κατά την οποία σκοτώθηκαν αρκετοί διοικητές των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, συμπεριλαμβανομένων δύο στρατηγών.

Το άρθρο της WSJ σημειώνει επίσης ότι έχει δοθεί οδηγία στους κυβερνητικούς υπαλλήλους των ΗΠΑ στο Ισραήλ και τις οικογένειές τους να μην ταξιδεύουν σε περιοχές εκτός του κεντρικού Ισραήλ, της Ιερουσαλήμ και της Beersheba – αποφεύγοντας το βόρειο και το νότιο τμήμα της χώρας – μέχρι νεωτέρας.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις να δούμε τα πυρηνικά του Ιράν και το αμυντικό οπλοστάσιο του Ισραήλ…

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use