Αγιοι Ανάργυροι: Ποινικές ευθύνες αστυνομικών εντοπίζει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Αγιοι Ανάργυροι: Ποινικές ευθύνες αστυνομικών εντοπίζει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. Αγιοι Ανάργυροι: Ποινικές ευθύνες αστυνομικών εντοπίζει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.
Αγιοι Ανάργυροι: Ποινικές ευθύνες αστυνομικών εντοπίζει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Οχι μόνο πειθαρχικές αλλά και ποινικές ευθύνες εις βάρος των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της άτυχης Κυριακής Γρίβα, η οποία έπεσε νεκρή από το μαχαίρι του πρώην συντρόφου της, εντοπίζει η έως τώρα εσωτερική έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πλην της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά σε τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα των αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία το βράδυ της δολοφονίας, σε εξέλιξη βρίσκεται και ποινική προκαταρκτική έρευνα από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

Τετρασέλιδη διαταγή με νεότερες οδηγίες για την αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας εξέδωσε στις 5 Απριλίου το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας ζητεί από τα στελέχη της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων να ερευνήσουν εάν οι ένστολοι διέπραξαν –μεταξύ άλλων– το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα, τους καλεί να λάβουν γνώση όσων διημείφθησαν ανάμεσα στο θύμα και τον τηλεφωνητή του κέντρου της Αμεσης Δράσης, όσων κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, όπως επίσης του καθηκοντολογίου και των κατευθυντήριων εντολών που έχουν δοθεί από την ηγεσία του σώματος για τον χειρισμό περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Στο πλαίσιο της έως τώρα έρευνας, οι «Αδιάφθοροι» έχουν ήδη πάρει κατάθεση από τον άνδρα που συνόδευε την άτυχη Κυριακή το βράδυ της δολοφονίας. Ωστόσο, δεν δύνανται να εξετάσουν (σ.σ. για δικονομικούς λόγους) τους αστυνομικούς εις βάρος των οποίων διενεργείται ΕΔΕ.

Διαβάστε τη συνέχεια στην Καθημερινή


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use