Νέο ΣΟΚ στην Ελλάδα με τον πληθωρισμό – Η νέα αύξηση θα φέρει νέες αυξήσεις στα προϊόντα;

Στο 3,4% ενισχύθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Μάρτιο, σύμφωνα με προβλέψεις της Εurostat. Παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με τον Φεβρουάριο που ήταν 3,1%.

Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός υποχώρησε από το 2,6% στο 2,4% φέρνοντας ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη της μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Σε ό,τι αφορά τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ, οι υπηρεσίες είχαν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Μάρτιο (4,0%, σταθερός σε σχέση με τον Φεβρουάριο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,7%, έναντι 3,9% τον Φεβρουάριο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (1,1%, έναντι 1,6% τον Φεβρουάριο) και την ενέργεια (-1,8%, έναντι -3,7% τον Φεβρουάριο). Έτσι, για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες σε επίπεδο Ευρωζώνης ο πληθωρισμός στα τρόφιμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα συγκριτικά με τον πληθωρισμό στις υπηρεσίες.

Στο 2,3% υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Γερμανία, 1,3% στην Ιταλία, Κάτω από το 3% στη Γαλλία, στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ισπανία.

Πίνακας

Πηγή: skai.gr

Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use