Μητέρα δύο παιδιών συνελήφθη με το μπουφάν γεμάτο ηρωίνη στη Λαμία

Μητέρα δύο παιδιών συνελήφθη με το μπουφάν γεμάτο ηρωίνη στη Λαμία Μητέρα δύο παιδιών συνελήφθη με το μπουφάν γεμάτο ηρωίνη στη Λαμία
Μητέρα δύο παιδιών συνελήφθη με το μπουφάν γεμάτο ηρωίνη στη Λαμία

Προσπάθησε να περάσει τα ναρκωτικά στις Φυλακές Δομοκού, ραμμένα στη φόδρα του!

Στα «μαλακά» έπεσε την Πέμπτη 28/3 στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Λαμίας, η 40χρονη – σήμερα – μητέρα δύο παιδιών, που συνελήφθη εντός του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού να προσπαθεί να εισάγει εντός των φυλακών, ποσότητα ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 170 γραμμαρίων σε 87 αυτοσχέδια σακουλάκια ραμμένα στη φόδρα ενός μπουφάν που προοριζόταν για τον φυλακισμένο με ισόβια σύντροφό της.

Στην απολογία της υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη των ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες είχε επιμελώς κρύψει άγνωστος τρίτος συνεργός που της παρέδωσε το σακίδιο με ρούχα για να το μεταφέρει στον 37χρονο, καταδικασμένο σε ισόβια για ανθρωποκτονία, σύντροφό της κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου της.

Σύμφωνα με τον Ν.4139/2013 “Περί εξαρτησιογόνων ουσιών” η εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών εντός καταστήματος κράτησης συνιστά επιβαρυντική περίσταση και τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών.

Ο εισαγγελέας, πρότεινε την ενοχή και καταδίκη της κατηγορουμένης με ποινή τα 5 έτη κάθειρξης.

Το δικαστήριο, έκρινε μεν ένοχη την 40χρονη, αναγνωρίζοντας της όμως ελαφρυντικά και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή. Κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση.

Συνήγορος υπεράσπισης παραστάθηκε ο γνωστός Ποινικολόγος Δημήτρης Κατσάμπουλας, ο οποίος δήλωσε στο LamiaReport: «Η εντολέας μου κατά την απολογία της δήλωσε την άγνοια της αναφορικά με την ύπαρξη των ουσιών, το περιεχόμενο της δικογραφίας επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της και δεν αποδεικνύει την ενοχή της, η οποία δεν προέκυψε και κατά την αποδεικτική διαδικασία, για το λόγο αυτό ζητήσαμε την απαλλαγή της λόγω αμφιβολιών.

»Τιμωρείται ελαφρώς και με αναστολή, όμως το ορθό είναι η απαλλαγή της από κάθε κατηγορία και για το λόγο αυτό οδηγούμαστε στον δεύτερο βαθμό για να επανεξεταστεί η υπόθεσή της.»


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use