Ισχυρός σεισμός πάνω από 7 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Ισχυρός σεισμός πάνω από 7 Ρίχτερ στην Ταϊβάν Ισχυρός σεισμός πάνω από 7 Ρίχτερ στην Ταϊβάν
Ισχυρός σεισμός πάνω από 7 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Ισχυρός σεισμός τουλάχιστον 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε τα ξημερώματα την Ταϊβάν. Οι εικόνες που έρχονται από το χτύπημα του μεγάλου σεισμού πραγματικά σοκάρουν. Η πρώτη εκτίμηση της ταϊβανικής κεντρικής μετεωρολογικής και σεισμολογικής υπηρεσίας ήταν πως επρόκειτο για σεισμό 7,2 βαθμών.

H τελική εκτίμηση της ιαπωνικής μετεωρολογικής και σεισμολογικής υπηρεσίας (JMA) ήταν τελικά 7,7 βαθμών. Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών (USGS)  η ισχύς του ήταν 7,4 βαθμοί ενώ το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο κάνει αναφορά για 7,4 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο της πολύ ισχυρής σεισμικής δόνησης βρίσκεται σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά της ανατολικής ακτογραμμής της Ταϊβάν και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πρωτεύουσα Ταϊπέι.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ως τη Σαγκάη της Κίνας, καθώς και -πολύ περισσότερο- σε περιοχές της νότιας Κίνας. Το Πεκίνο, εκφράζοντας την ανησυχία του, προσφέρθηκε να στείλει βοήθεια στην Ταϊπέι.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και άλλοι 50 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον πρώτο, ακόμα προκαταρκτικό απολογισμό τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το πυροσβεστικό σώμα της χώρας.

Πλάνα που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα της Ταϊβάν εικονίζουν κτήρια που πήραν επικίνδυνη κλίση, ειδικά στην αραιοκατοικημένη κομητεία Χουάλιεν, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Πρόκειται για τον «πιο ισχυρό σεισμό εδώ και εικοσιπέντε χρόνια», δήλωσε ο διευθυντής του Σεισμολογικού Κέντρου της Ταϊπέι, ο Γου Τσιεν-φου.

«Ο σεισμός έγινε κοντά στην ακτή και σε μικρό εστιακό βάθος. Έγινε αισθητός σ’ όλη την Ταϊβάν και σε γειτονικές περιοχές. Είναι ο ισχυρότερος εδώ και 25 χρόνια, από τον σεισμό του 1999», είπε ο κ. Γου σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στον σεισμό μεγέθους 7,6 του Σεπτεμβρίου του 1999, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε κάπου 2.400 ανθρώπους.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use