Συναγερμός στην Ευρώπη: Αφρικανική σκόνη σκεπάζει τις Ευρωπαϊκές πόλεις – ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Μια τεράστια ποσότητα άμμου από τη Σαχάρα έχει καλύψει τον ελβετικό ουρανό από την Παρασκευή, μειώνοντας δραματικά την ορατότητα και δίνοντας μια κιτρινωπή απόχρωση στο φως της ημέρας σε μεγάλο μέρος της χώρας.

«Η άφιξη άμμου από τη Σαχάρα οδηγεί σε πολύ σαφή μείωση της ηλιοφάνειας και της ορατότητας. Υπάρχει επίσης μια αύξηση στις συγκεντρώσεις λεπτών σωματιδίων», υπογραμμίζει η ελβετική μετεωρολογική υπηρεσία MétéoSwiss σε μήνυμα στο X.

Αφρικανική σκόνη έφτασε και στη Λομβαρδία, όπου το Μιλάνο έχει γεμίσει με κιτρινωπή ομίχλη.

Αφρικανική σκόνη έχει σκεπάσει περιοχές νοτιοανατολικής Γαλλίας, από την Κυανή Ακτή μέχρι τη Λυών.

Το BFMTV, σε δημοσίευμά του, ανήρτησε tweets χρηστών που αποτυπώνουν το απόκοσμο τοπίο που έχει δημιουργήσει η αφρικανική σκόνη.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες θα ευνοήσει την μεταφορά ακραία θερμών για την εποχή αερίων μαζών από την Αφρική προς την Ανατολική Ευρώπη και την χώρα μας με την κορύφωση να αναμένεται το τριήμερο Κυριακή 31/03 – Τρίτη 02/04.

 

 

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use