Γιώργος Αυτιάς: Βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση της χώρας μας

Γιώργος Αυτιάς: Βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση της χώρας μας Γιώργος Αυτιάς: Βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση της χώρας μας

«Όποιος λέει ότι λόγω ευρωεκλογών αυξάνεται ο κατώτατος, δεν ξέρει τι του γίνεται»

Με αφορμή την επίσκεψή του στην Κομοτηνή τη Δευτέρα 1 Απριλίου σε εκδήλωση λογιστών κι επαγγελματιών για τους συνταξιούχους, ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς μίλησε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm και τον Δήμο Μπακιρτζάκη, όπου αναλύθηκε η αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς και η οικονομική κατάσταση της χώρας μέσα από τα μάτια του δημοσιογράφου και επικείμενου υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία.

Στο κέντρο της συζήτησης βρέθηκε η αύξηση του κατώτατου μισθού και για το κατά πόσο οι επιχειρήσεις μπορούν να την αντέξουν. Ο Γιώργος Αυτιάς επεσήμανε πως τον μισθό τον δίνουν οι επιχειρήσεις και όχι η πολιτική ηγεσία. Ισχυρίστηκε πως πρέπει να δοθούν στις επιχειρήσεις κίνητρα για φοροελάφρυνση και να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές, ώστε να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις.

Ανέφερε πως οι αυξήσεις στους μισθούς είναι πολύ καλές, δεδομένου ότι επρόκειτο για αυξήσεις που μπορούν να αντέξουν οι επιχειρήσεις: «Οι ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις θα έφερναν τον κατώτατο στα 1.120 ευρώ. Υπάρχει πρόταση της ΓΣΕΕ που δίνει ένα πολύ υψηλό ποσοστό. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Εγώ θέλω να πάει 1000 ευρώ ο μισθός», τόνισε αλλά σχολίασε πως δεν μπορεί να το αντέξει η κάθε επιχείρηση. «Εκεί είναι η ιστορία. Να σπάσουμε μεν αυγά, να κάνουμε ομελέτα, να χορτάσουμε όλοι αλλά να μείνουν και 5-6 αυγά για αύριο», παρατήρησε.

«Το ζήτημα θα ήταν η ύπαρξη περισσότερων φοροελαφρύνσεων για τους επαγγελματίες. Θέλω πιο πολλά για τον επαγγελματία ώστε να είναι αυτός μια χαρά», τόνισε, επισημαίνοντας πως μόνο έτσι ο επιχειρηματίας θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερα στον εργαζόμενο. «Πρέπει να υπάρχουν 3 πράγματα: ζήτηση στην αγορά, σταθερότητα στην επιχειρηματική δυνατότητα του επαγγελματία και ισορροπία/να μην έχουμε απολύσεις».

Με νόμο η αύξηση του κατώτατου μισθού
Επιτρέπει αυτά τα ενισχυτικά μέτρα η οικονομία μας; Ή είναι πολλές φορές μέτρα που προκύπτουν ως προεκλογικά για τις ευρωεκλογές όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού; Ο Γιώργος Αυτιάς απαντάει: «Όποιος λέει ότι λόγω ευρωεκλογών αυξάνεται ο κατώτατος, δεν ξέρει τι του γίνεται. Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κάθε χρόνο 1η Απριλίου με νόμο. Αυτό όποιος δεν το ξέρει κάνει λάθος»

Σχολιάστηκε το γεγονός ότι η εικόνα της οικονομίας μας βελτιώνεται πανευρωπαϊκά και ότι οι τράπεζες μας δεν έχουν τα οικονομικά προβλήματα που τις χαρακτήριζαν στην μνημονιακή περίοδο. Ζητήματα όπως η εξαθλιωτική φτώχεια που ζούσαν οι περισσότεροι πολίτες εκείνα τα χρόνια αποτελούν πλέον παρελθόν.

Ανέλυσε ότι τα 2 μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας αυτό τον καιρό είναι η ακρίβεια στις πρώτες ύλες και στα ενοίκια. «Και ξέρετε γιατί τα ενοίκια είναι ακριβά; Γιατί 400.000 σπίτια είναι κλειστά. Σε 250.000 σπίτια μπήκαν μέσα κάποιοι, χρωστάνε 2 ετών ρεύμα και νερό και τα έχουν αφήσει», ανέλυσε ο Γιώργος Αυτιάς και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων πληρώνουν φόρο για ενοίκια που δεν εισέπραξαν ποτέ.

Τέλος για την καθημερινή εκπομπή του
Όταν ερωτήθηκε πότε θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του για το Ευρωκοινοβούλιο με τη Νέα Δημοκρατία, ο κος Αυτιάς απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που επίκειται. Έκλεισε ενημερώνοντας ότι μόλις ανακοινωθεί επίσημα η υποψηφιότητά του, θα σταματήσει την καθημερινή του εκπομπή στο ΣΚΑΪ για λόγους δεοντολογίας.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use