Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών στο Υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών στο Υπουργείο Υγείας Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών στο Υπουργείο Υγείας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υγειονομικών στο Υπουργείο Υγείας

Με τρίωρη στάση εργασία από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3:00 μμ και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 13:30, η ΠΟΕΔΗΝ αντιδρά στη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της:

Τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή και η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών ακυρώνουν τις θεμελιώδεις αρχές σύστασης του ΕΣΥ που είναι η δωρεάν περίθαλψη με ισότιμη πρόσβαση. Οι ασθενείς που βρίσκονται χρόνια σε λίστες αναμονής έχουν πληρώσει φόρους και εισφορές και πρέπει να έχουν το δικαίωμα να χειρουργηθούν άμεσα και δωρεάν.

Το 40% των ανεπτυγμένων χειρουργικών αιθουσών είναι κλειστές λόγω έλλειψης Νοσηλευτικού Προσωπικού και Ιατρών κυρίως Αναισθησιολόγων και γι’ αυτό οι λίστες αναμονής για χειρουργεία ξεπερνάει τα δύο έτη. Ως εκ τούτου διαφωνούμε κάθετα με τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή για τα οποία οι ασθενείς θα βάζουν το χέρι στη τσέπη και θα αυξήσουν τα εμπόδια πρόσβασης των πολιτών στα Νοσοκομεία. Εάν η κυβέρνηση θέλει να μειωθούν οι λίστες χειρουργείων και να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες θα πρέπει να προσλάβει νοσηλευτές και γιατρούς προκειμένου να λειτουργήσουν όλες οι ανεπτυγμένες χειρουργικές αίθουσες».





Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use