Βρετανία: Διαρροή δεδομένων εκατομμυρίων ψηφοφόρων

Ομάδες που πρόσκεινται στην κινεζική κυβέρνηση κατονόμασε για πρώτη φορά ως υπεύθυνες για μια σειρά από κυβερνοεπιθέσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου η βρετανική κυβέρνηση.

Με έκτακτη δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Όλιβερ Ντάουντεν είπε πως το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας εκτιμά ότι ομάδα χάκερ που συνδέεται με το κινεζικό κράτος είναι αυτή που «κατά μεγάλη πιθανότητα» επιτέθηκε στα ηλεκτρονικά συστήματα της Εκλογικής Επιτροπής του ΗΒ την περίοδο 2021-22.

Επιπλέον, το Λονδίνο κατηγορεί την επίσης προσκείμενη στο κινεζικό κράτος ομάδα χάκερ APT31 ότι «σχεδόν σίγουρα» επιχείρησε το 2021 να αποκτήσει πρόσβαση σε στοιχεία τεσσάρων μελών της Βουλής των Κοινοτήτων και των Λόρδων, σφοδρών επικριτών του Πεκίνου.

Ο κ. Ντάουντεν διαβεβαίωσε πως οι κυβερνοεπιθέσεις αυτές δεν επηρέασαν τις εκλογικές διαδικασίες και δεν υπονόμευσαν κοινοβουλευτικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ 

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use