Η Κομισιόν προχωρά σε έρευνα κατά Apple, Alphabet και Meta

FILE PHOTO: European Union flags flutter outside the EU Commission headquarters in Brussels, Belgium May 5, 2021. REUTERS/Yves Herman/File Photo

Έρευνα κατά της Apple, της Alphabet (μητρική της Google) και της Meta ξεκίνησαν οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για την πρώτη έρευνα της Κομισιόν στο πλαίσιο του νόμου ορόσημο που τέθηκε σε ισχύ στις 7 Μαρτίου, στόχος του οποίου είναι να μπει φρένο σε τυχόν ανεξέλεγκτες κινήσεις των τεχνολογικών κολοσσών.

“Σήμερα, η Επιτροπή ξεκίνησε έρευνες μη συμμόρφωσης του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) οι οποίες θα επικεντρωθούν στους κανόνες της Alphabet για το Google Play και την αναζήτηση στο Google, στους κανόνες της Apple για το App Store και την επιλογή του Safari και στο μοντέλο ‘pay or consent’ της Meta”, αναφέρει η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τον DMA, οι εταιρείες τεχνολογίας δεν επιτρέπεται να εμποδίζουν τις επιχειρήσεις να ενημερώνουν τους χρήστες τους για φθηνότερες επιλογές για τα προϊόντα τους ή για συνδρομές εκτός του δικού τους “καταστήματος εφαρμογών”.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use