Ανήλικη παραβατικότητα: «Σαφάρι» ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ. σε ανήλικους

Ερέτρια: Ανήλικος έπεσε θύμα ληστείας από συνομήλικούς του στο γήπεδο Ερέτρια: Ανήλικος έπεσε θύμα ληστείας από συνομήλικούς του στο γήπεδο

Με στόχο την εξάλειψη των επεισοδίων βίας μεταξύ ανηλίκων και την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων, υλοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 22.3.2024 ειδική επιχειρησιακή δράση από την υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων σε περιοχές του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε επιλεγμένα σημεία, ελέγχθηκαν συνολικά 129 ανήλικα άτομα. Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use