Πόλεμος στην Ουκρανία: Διαψεύδει το Παρίσι ότι ετοιμάζεται να στείλει 2.000 στρατιώτες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διαψεύδει το Παρίσι Πόλεμος στην Ουκρανία: Διαψεύδει το Παρίσι

Το Παρίσι διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ότι πρόκειται να επιχειρήσουν 2.000 άνδρες αφού ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν δήλωσε ότι οι Γάλλοι στρατιώτες που θα βρεθούν στο μέτωπο της Ουκρανίας θα γίνουν «στόχος προτεραιότητας» για τον ρωσικό στρατό.

«Οι πληροφορίες που μεταδίδονται από τον διευθυντή της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας είναι μια συστηματική προσφυγή στη μαζική παραπληροφόρηση που χρησιμοποιείται ευρέως από τη Ρωσία», κατήγγειλε σε ηλεκτρονικό μήνυμά του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Καλούμε στη μεγαλύτερη δυνατή επαγρύπνηση προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε εργαλειοποίηση από τέτοιου είδους ελιγμούς», πρόσθεσε το γαλλικό υπουργείο.

Η Μόσχα έχει ισχυριστεί κατά το παρελθόν ότι Γάλλοι «μισθοφόροι» βρίσκονταν στην Ουκρανία και ότι ένας σημαντικός αριθμός μεταξύ αυτών σκοτώθηκε, χωρίς, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, να παράσχει αποδείξεις.

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use