Νέο ράλι στα καύσιμα – Προβλέψεις ότι η αμόλυβδη θα αγγίξει πάλι τα €2

Την ανιούσα πήραν ξανά οι τιμές των καυσίμων με τους εκδρομείς της Καθαράς Δευτέρας να πήραν την πικρή γεύση της ακρίβειας γεμίζοντας το ρεζερβουάρ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκο Παπαγεωργίου, τους τελευταίους δύο μήνες έχει αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου μπρεντ γύρω στα 10% δηλαδή από το 73$ που είχε προσεγγίσει στις αρχές του χρόνου τώρα πια ξεπερνάει τα 86$.

chart-brent

Μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι η μέση τιμή της βενζίνης σήμερα είναι στο 1,93€ το λίτρο και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα περάσει το 1,95€ με προοπτική ανόδου. «Δηλαδή μετά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου προφανώς θα δούμε τιμές οι οποίες θα είναι πολύ κοντά στα €2».

meses-times
times-xondrikis

«Ενώ υπάρχουν αποθέματα ενώ η παραγωγή έχει ξεπεράσει τον μέσο όρο των τελευταίων τριών ετών σε πετρέλαιο δεν βλέπουμε το πετρέλαιο να πέφτει, αυτό είναι ένα προμήνυμα θα κάτι που θα επακολουθήσει».

«Είθισται όταν πλησιάζουμε στο Πάσχα η τιμή να ανεβαίνει σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας, θεωρώ ότι η ακρίβεια αυτή θα συνεχιστεί και πιστεύω ότι θα παγιωθεί στο επίπεδο των 2€ για την αμόλυβδη και στο επίπεδο του 1,80€ για το πετρέλαιο κίνησης ιδιαίτερα υψηλές τιμές για τα ελληνικά δεδομένα. Η βόλτα του Έλληνα με το αυτοκίνητο νομίζω ότι αποτελεί ένα παράδειγμα του πολύ παρελθόντος» τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου.

Πηγή: protothema

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use