Φριχτές εικόνες: Νεκρά ελάφια στο πάρκο του Ροδινιού στη Ρόδο

Νεκρά ελάφια στο πάρκο του Ροδινιού στη Ρόδο – Φριχτές εικόνες Νεκρά ελάφια στο πάρκο του Ροδινιού στη Ρόδο – Φριχτές εικόνες
Νεκρά ελάφια στο πάρκο του Ροδινιού στη Ρόδο – Φριχτές εικόνες

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, αναμένεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σήμερα η πρόεδρος της Φιλοζωϊκής Ρόδου κα Γιούλα Διμέλη, για τα όσα αποκαλύφθηκαν το τελευταίο διήμερο αναφορικά με τα ελάφια που βρέθηκαν νεκρά στο πάρκο του Ροδινιού.

Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα η «Ροδιακή» μετά από φωτογραφικό υλικό πολίτης της Ρόδου ο οποίος αναφέρει: «Αυτό το αποτρόπαιο θέαμα συμβαίνει τώρα στο Ροδίνι πίσω από το πάρκο υπάρχει ένας χώρος περιφραγμένος με πλέγμα. Μέσα έχει δεκάδες νεκρά ελάφια και κάποια ζωντανά που κάθονται ετοιμοθάνατα δίπλα σε κουφάρια από νεκρά ελαφια. Είναι εγκαταλειμμένα χωρίς νερό και φαγητό σίγουρα εδώ και καιρό. Οποίος μπορεί να βοηθήσει χρειάζονται άμεσα νερό και φαγητό μήπως γλιτώσουν τα ζωντανά. Γνωρίζει κάποιος τι είναι αυτός ο χώρος; Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό;».

Νεκρά ελάφια στο πάρκο του Ροδινιού στη Ρόδο – Φριχτές εικόνες
Νεκρά ελάφια στο πάρκο του Ροδινιού στη Ρόδο – Φριχτές εικόνες

Σε ανάρτησή της για το ίδιο σοβαρό θέμα επίσης η πρόεδρος του συλλόγου φιλοζωικής Ρόδου κα Γιούλα Διμέλη αναφέρει:

«Κατά τα άλλα οι υπεύθυνοι του δασαρχείου ενοχλήθηκαν που η ομάδα των εθελοντών μας με οργανώτρια την Λουλουδίτσα Λάρου σιτίζει τα ελεύθερα ελάφια σε διάφορες περιοχές, χωρίς τη συμμετοχή τους. Ο σύλλογος προχωρά σήμερα σε αναφορά στην Εισαγγελία αν και το πιο πιθανό είναι να έχουν ήδη κινηθεί αυτεπάγγελτα».

Θα αποδοθούν ευθύνες για την κατάσταση στο Ελαφοκομείο

Ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την κατάσταση, έδωσε εντολή για την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Ανάπτυξης Θωμάς Κώστας και οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αστικής Ανάπτυξης Γιάννης Μητσού και Μέριμνας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Μιχάλης Θωμάτος, μετέβησαν το πρωί της Τρίτης 19 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Ελαφοκομείου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Κώστας, παρήγγειλε ΕΔΕ και ζήτησε άμεση διερεύνηση για να αποδοθούν ευθύνες, όπου αντιστοιχούν, για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Δημοτικό Ελαφοκομείο Ρόδου.

Παράλληλα, με προσωπική παρέμβαση του δημάρχου Ρόδου ξεκινούν άμεσες εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού τού περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού Ελαφοκομείου, με πρωταρχικό στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ελαφιών και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Έπειτα από την αυτοψία του αντιδημάρχου Θωμά Κώστα και με βάση τις εκτιμήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων, προκύπτει ότι η ντροπιαστική κατάσταση που επικρατεί στο Ελαφοκομείο είναι αποτέλεσμα εγκατάλειψης πολλών μηνών, ενώ στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων του δεν έγινε καμία ενημέρωση για τις συνθήκες διαβίωσης των ελαφιών.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ζήτησε εγγράφως πλήρη αναφορά από την υπεύθυνη κτηνίατρο του Ελαφοκομείου για τη λειτουργία του αλλά και τις προτάσεις της για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ μετά από την αυτοψία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών δόθηκε εντολή για τον ενταφιασμό όλων των νεκρών ζώων προκειμένου να προστατευθούν τα ζώντα ελάφια αλλά και η δημόσια υγεία.

Διαπιστώθηκε επάρκεια νερού και φαγητού, ωστόσο γίνεται διερεύνηση για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τα ελάφια, τα οποία είναι όλα αρσενικά.

«Η κατάσταση στο Ελαφοκομείο της Ρόδου δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν, γι΄ αυτό και ως δημοτική Αρχή ενεργήσαμε άμεσα για τη διευθέτηση των προβλημάτων λειτουργίας με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ελαφιών και την αξιοποίηση του χώρου του Ελαφοκομείου. Οι διαβεβαιώσεις που λάβαμε είναι πως τα ελάφια δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα σίτισης, αυτό όμως δεν απαλλάσσει κανέναν από τις ευθύνες για την ντροπιαστική κατάσταση του Ελαφοκομείου που είναι απόρροια εγκατάλειψης και αδιαφορίας πολλών μηνών, ακόμα και ετών», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Κώστας μετά από την αυτοψία στο Δημοτικό Ελαφοκομείο.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use