Τα μυστικά για να πετάξει εύκολα ο χαρταετός σου την Καθαρά Δευτέρα – ΒΙΝΤΕΟ

Το πέταγμά του χαρταετού ψηλά στον καταγάλανο ουρανό την Καθαρά Δευτέρα υποδηλώνει την ανάταση, την κάθαρση της ψυχής μετά το διονυσιακό ξεφάντωμα της Αποκριάς. Πέρα από τη θρησκευτική του διάσταση, ο χαρταετός στο παρελθόν είχε και άλλες χρήσεις μιας και χρησιμοποιούνταν για μετεωρολογικές προβλέψεις, για στρατιωτική κατασκοπεία, ακόμη και για μεταφορά αντικειμένων σε δυσπρόσιτες περιοχές, ενώ ο Αμερικανός εφευρέτης Βενιαμίν Φραγκλίνος ανακάλυψε το αλεξικέραυνο χάρη σε πειράματα που έκανε με έναν χαρταετό και ένα κλειδί.

Το να πετάς χαρταετό με τα παιδιά είναι μια διασκεδαστική διαδικασία ειδικά αν το μετατρέψεις σε διαγωνισμό ώστε να δείτε ποιος μπορεί να το πετάξει πιο ψηλά. Για να γίνει σωστά όμως, και χωρίς απρόοπτα χρειάζεται εκτός από το να έχεις «ιδανικό» χαρταετό να ξέρεις και τον τρόπο.

Γι’ αυτό κι εμείς σου συγκεντρώσαμε στην ακόλουθη λίστα tips ώστε ο χαρταετός σου να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται, παρέα με τον μικρό σου βοηθό:

  • Το άτομο που κρατά τον χαρταετό ονομάζεται «εκτοξευτής» και το άτομο που πετάει τον χαρταετό είναι «ιπτάμενος». Η πλάτη του εκτοξευτή πρέπει να είναι προς τον άνεμο, με τον χαρταετό στραμμένο προς αυτόν. Αν ο άνεμος είναι πίσω από τον χαρταετό, θα συντριβεί. Και μην εκτοξεύεις τον χαρταετό ενώ τρέχεις, καθώς ο χαρταετός μπορεί να συντριβεί λόγω ανεξέλεγκτου τραβήγματος.
  • Απομακρύνσου περίπου 20 μέτρα από τον χαρταετό. Δεν πρέπει να υπάρχει κανένα εμπόδιο από το σημείο που ξεκινάς τον χαρταετό. Στην συνέχεια άφησε τον χαρταετό. Σου προτείνουμε να περιμένετε τη ριπή του ανέμου πριν απογειωθεί.
  • Όλα είναι στο χέρι του παιδιού σου τώρα. Καθώς αφήνεις τον χαρταετό, το παιδί σου θα πρέπει να τραβήξει το κορδόνι για να δημιουργήσει κάποια τριβή.
  • Μετά πρέπει να προσέχει την κατεύθυνση του ανέμου. Εάν αλλάξει η κατεύθυνση του ανέμου, θα πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτήν. Απλώς πρέπει και οι δύο να τακτοποιηθείτε έτσι ώστε ο άνεμος να φυσά από το «ιπτάμενο» προς τον «εκτοξευτή», ώστε ο άνεμος να πάει σε ευθεία γραμμή.
  • Τώρα πες στον μικρό σου βοηθό να απελευθερώσει το μήκος της γραμμής πτήσης. Και παρακολούθησε προσεκτικά το άκρο της πετονιάς. Εάν ο χαρταετός είναι αδύναμος, η πετονιά θα ξεκολλήσει από το δέσιμο, με αποτέλεσμα να χαθεί ο χαρταετός.
  • Τώρα ζήτησέ του να τραβήξει την πετονιά για να κατεβάσει τον χαρταετό και να τυλίξει τη γραμμή γύρω από το πηνίο, όπως ακριβώς ξεκίνησε.

ΠΗΓΗ


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use