Τέμπη: Στο «κόκκινο» η Εξεταστική της Βουλής – Η «εισβολή» της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Τέμπη: Στο «κόκκινο» η Εξεταστική της Βουλής Τέμπη: Στο «κόκκινο» η Εξεταστική της Βουλής
Τέμπη: Στο «κόκκινο» η Εξεταστική της Βουλής

Με ένταση συνεχίζεται η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής στην Ολομέλεια της Βουλής με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να καταφέρεται κατά του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Λάζαρου Τσαβδαρίδη. Στην ολομέλεια, υπάρχει η δυνατότητα να είναι κλειστό το μικρόφωνο της κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία ωστόσο δεν πτοείται και συνεχίζει να παρεμβαίνει ωστόσο  και χωρίς μικρόφωνο.

Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει εξαιρεθεί από μέλος της Εξεταστικής, καθώς εκπροσωπεί νομικά συγγενείς των θυμάτων.

Η επιτροπή είχε λάβει την απόφαση αυτή μετά από γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, ότι «όποιος άσκησε καθήκοντα συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας ή κατέθεσε ως μάρτυρας, δεν μπορεί να ασκήσει καθήκοντα δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού στην αυτή υπόθεση και, επομένως δεν μπορεί να είναι μέλος της».
Ο κ. Μαρκόπουλος της ζήτησε να αποχωρήσει, ωστόσο δεν το έκανε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την αίθουσα.

«Σε συνέχεια της από 11/12/2023 επιστολής μου σας γνωρίζω ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το Έγκλημα των Τεμπών, θα παρασταθώ και θα συμμετάσχω κανονικά στις Εργασίες της Επιτροπής, ως τακτικό μέλος της, που ουδέποτε εξαιρέθηκα εγκύρως, αφού στην απόφαση περί εξαίρεσής μου, πλην άλλων, μετείχαν και 2 πρόσωπα, οι κ κ. Α. Πλεύρης και Ζ. Ράπτη, που μετέπειτα ομολογήθηκε ότι είχαν σύγκρουση καθηκόντων» αναφέρει μεταξύ άλλων σε δελτίο Τύπου, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθαρίας.

Τελικά, μετά από συνεννοήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασσούλα αποφασίστηκε ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας έχει δικαίωμα να είναι στην αίθουσα, ως βουλευτής, αλλά δεν μπορεί να πάρει το λόγο. Η ίδια ωστόσο δεν το δέχεται, επιμένοντας να μιλήσει.

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use