«Καμία ουσιαστική απάντηση για τις αποζημιώσεις» λένε οι αγρότες – Νέα συνάντηση με Μητσοτάκη την Παρασκευή

Νέα συνάντηση με Μητσοτάκη την Παρασκευή Νέα συνάντηση με Μητσοτάκη την Παρασκευή

Την ερχόμενη Παρασκευή (15.03.24) θα πραγματοποιηθεί η νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους των αγροτών της Θεσσαλίας στο Μέγαρο Μαξίμου, με την ακριβή ώρα να μην έχει ακόμη προσδιοριστεί και να αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σας» είναι το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκπροσώπους των αγροτών της Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης τη Δευτέρα (11.03.24).

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους αγρότες, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις ήταν κατά κανόνα κόσμιες και έγινε μεγάλη προσπάθεια να μην υπάρξει διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

«Συμφωνούμε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια και θα κάνουμε ότι είναι εφικτό να τα ικανοποιήσουμε. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και έχουν προχωρήσει οι τεχνικές συζητήσεις για την επιστροφή του ΕΦΚ του για το αγροτικό πετρέλαιο το 2025.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η επιστροφή να είναι πιο δίκαιη και αποτελεσματική, Για το αγροτικό ρεύμα ο σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να δώσουμε προβλεψιμότητα σε βάθος χρόνου για να ξέρουν οι αγρότες τι θα πληρώνουν», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας δήλωσε πως η 15ης μελής επιτροπή αποχώρησε από το Μαξίμου χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των αποζημιώσεων για τις ζημιές του 2023.

Οι αγρότες ζήτησαν να μην υπάρξει αλλαγή της χρήσης γης στη Θεσσαλία και εξέφρασαν την ανάγκη να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Σύμφωνα με τον Ρίζο Μαρούδα, δεν υπήρξε ουσιαστική ενημέρωση για το master plan της ολλανδικής εταιρείας υποστηρίζοντας ότι «φαίνεται να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την καταβολή των άμεσων ενισχύσεων, ο ίδιος σημείωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν, θα έχουν καταβληθεί μέχρι και τα τέλη Ιουνίου. «Χρειαζόμαστε άμεση ρευστότητα μιας και ξεκινάει η νέα καλλιεργητική περίοδος» είπε μεταξύ άλλων.

Όπως είπε, υπήρξε ενημέρωση ότι θα υπάρξει αποζημίωση για τις δενδρώδεις καλλιέργειες που καταστράφηκαν.

Τέλος, όπως ανέφερε, μιλώντας για τον Έβρο, υπάρχουν καθυστερήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use