Βομβιστική επίθεση στον Πειραιά – Η ΕΛΑΣ ερευνά την εμπλοκή οχήματος που καταδιώχθηκε

Βομβιστική επίθεση στον Πειραιά Βομβιστική επίθεση στον Πειραιά
Βομβιστική επίθεση στον Πειραιά

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (8.3.2024) δίπλα σε βενζινάδικο στον Πειραιά, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε αυτοκίνητα και παρακείμενα κτίρια.

Η έκρηξη στο βενζινάδικο σημειώθηκε περίπου στις 3 τα ξημερώματα στην Οδό Ομηρίδου Σκυλίτση. Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων.

Από την έκρηξη δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο.

Σημειώνεται πως άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι ερευνούν τα υπολείμματα για να διαπιστώσουν το είδος της βόμβας που χρησιμοποιήθηκε και να εντοπίσουν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν στους δράστες.

Το ωστικό κύμα ακούστηκε σε όλο σχεδόν τον Πειραιά, ενώ κομμάτια από θραύσματα βρέθηκαν 30 μέτρα μακριά από το βενζινάδικο.

Η αστυνομία ερευνά εάν πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.




Καταδίωξη οχήματος στη γέφυρα Καλυφτάκη

Καταδίωξη οχήματος σημειώθηκε στη γέφυρα Καλυφτάκη.

Το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/3) όταν άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) έκαναν σήμα στον οδηγό ενός οχήματος σκούρου που κινούνταν χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας να σταματήσει.

Ο οδηγός του ύποπτου οχήματος δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις της ΟΠΚΕ και τράπηκε σε φυγή με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει ενημέρωση για κάποιο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται από τις Αρχές, αν το συγκεκριμένο σκούρο όχημα χωρίς πινακίδες έχει κάποια σχέση με την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στις 03:25 στον Πειραιά.





Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use