Συνοδεία περιπολικών η κάθοδος στην Αθήνα – Μέτρα στο κέντρο της Αθήνας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας θα ισχύσει κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα και συγκεκριμένα στο τμήμα Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη.

Τα τρακτέρ Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Ακολούθως, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη. Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Παράλληλα, τα πούλμαν που θα μεταφέρουν αγρότες, οι οποίοι δεν θα μετακινηθούν με τα τρακτέρ τους για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, υα σταθμεύσουν σε χώρους του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου, στο Μαρούσι.

Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στην χθεσινή σύσκεψη παρουσία του αρχηγού της αστυνομίας δόθηκε το «πράσινο φως» να επιτραπεί στα τρακτέρ να φτάσουν στο Σύνταγμα, αλλά με τις εξής προϋποθέσεις:

  • συνοδεία περιπολικών από τα μπλόκα προς την Αθήνα και αντίστροφα
  • δεν θα επιτρέπουν ανεξέλεγκτες μετακινήσεις των τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας
  • θα βρίσκονται σε οριοθετημένο χώρο στο Σύνταγμα

Στόχος όπως αναφέρουν στον skai.gr είναι να μην επηρεαστεί η οικονομική και κοινωνική ζωή στη πρωτεύουσα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί σε πόσα τρακτέρ θα επιτραπεί να φτάσουν στο Σύνταγμα, γι’ αυτό και εντός της ημέρας θα υπάρξει επικοινωνία με τα μπλόκα των αγροτών.

Οι προσυγκεντρώσεις – σημεία υποδοχής των αγροτών, από τα εργατικά συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της Αττικής για το συλλαλητήριο τους στο Σύνταγμα,  θα είναι αύριο στις 5:30μμ, στις περιοχές: 

  •  Ομόνοια: Ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, στο Φάρμακο, στον Τύπο – Χαρτί και τη Κλωστοϋφαντουργία, Σωματεία Εργαζομένων στην Ενέργεια, στο Νερό και στη Χημική Βιομηχανία, Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, μαζικοί φορείς των δήμων της Αττικής.
  •  Πλατεία Σανταρόζα (απέναντι από REX): Σωματεία εργαζομένων σε Τηλεπικοινωνίες, Ταχυμεταφορές, Χρηματοπιστωτικό, Ομοσπονδία και σωματεία Λογιστών – Ελεγκτών, Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Σωματεία Καλλιτεχνών, Σωματεία Καθαριστών – Καθαριστριών.
  • Προπύλαια: Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, Σύλλογοι Φοιτητών. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας και της Εκπαίδευσης. Σύλλογοι Σπουδαστών Κατάρτισης
  • Σύνταγμα: Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομοσπονδία και Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματεία στις Κατασκευές, Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού –  Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Ναυτεργατικά Σωματεία, Σωματεία Λιμενεργατών και εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες, μαζικοί φορείς Νοτίων και Ανατολικών Προαστίων, Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι πυρετώδεις οι συσκέψεις, προκειμένου -όπως είπε ανώτατος αξιωματικός στον skai.gr και τον Μάκη Συνοδινό– το συλλαλητήριο να κυλήσει ομαλά, χωρίς να δυναμιτιστει το κλίμα, καθώς οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να κατέβουν στο συλλαλητήριο της Τρίτης με τρακτέρ.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use