Ανήλικοι διέρρηξαν κατάστημα και τραυμάτισαν με αυτοκίνητο τον ιδιοκτήτη

Η δράση της συμμορίας ανηλίκων φαίνεται πως ξεκίνησε τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης 13/02/2024, όταν λίγο πριν τη 01:30 οι 16χρονοι με έναν 15χρονο και δύο συνεργούς τους και με όχημα που έκλεψαν την προηγούμενη μέρα από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, πέρασαν μπροστά από κατάστημα χαρτικών και απορρυπαντικών σε κεντρικό σημείο του Αγίου Αθανασίου στον δήμο Χαλκηδόνας στη Θεσσαλονίκη.

Στο video ντοκουμέντο που εξασφάλισε το newsit.gr φαίνεται πως οι ανήλικοι σταματούν για λίγο έξω από το κατάστημα ώστε να κάνουν έλεγχο και να εποπτεύσουν την περιοχή. Περίπου δύο ώρες αργότερα επιστρέφουν.

Ο ένας κατεβαίνει και με φακό προσπαθεί να δει τι υπάρχει μέσα και πως μπορεί να μπει εντός του καταστήματος. Στη συνέχεια μαζί με τον δεύτερο της συμμορίας κατευθύνονται προς το σημείο που βρίσκεται η κάμερα του καταστήματος και καταφέρνουν να την απενεργοποιήσουν ώστε να μην καταγράφονται οι κινήσεις τους και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας λοστούς ανοίγουν την πόρτα και μπαίνουν στο κατάστημα. Αφού έψαξαν για χρήματα στο ταμείο και δεν κατάφεραν να βρουν, άρχισαν να παίρνουν μαζί τους απορρυπαντικά και χαρτικά προϊόντα, συνολικής αξίας περίπου 1.000 ευρώ, και τα φορτώνουν στο κλεμμένο αυτοκίνητο.

Την ώρα που οι ανήλικοι διαρρήκτες έφευγαν από το κατάστημα, έφτασε και ο ιδιοκτήτης, τον οποίο και χτύπησαν με το αυτοκίνητο τους στην προσπάθεια του ίδιου να τους σταματήσει.

Ο 39χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος Παναγιώτης Λάππας περιγράφει σοκαρισμένος στο newsit.gr όλα όσα έζησε: «Ήταν λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα και η γυναίκα που διαμένει πάνω από το κατάστημα μου άκουσε ξαφνικά θορύβους και κατάλαβε ότι κάτι γινόταν στο μαγαζί. Αμέσως με ειδοποίησε. Πήρα τη γυναίκα μου, μπήκαμε γρήγορα στο αυτοκίνητο και πήγαμε στο μαγαζί.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ – NEWSIT

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use