Μπάιντεν για Ναβάλνι: «Ο Πούτιν είναι υπεύθυνος, απόδειξη της κτηνωδίας του»

O Μπάιντεν εξέφρασε την οργή του, με δημόσια δήλωσή του, για τον θάνατο του Ναβάλνι: «Δεν εκπλήσσομαι, αλλά εξοργίζομαι από την είδηση», είπε. Ο Ναβάλνι στάθηκε «με γενναιότητα» απέναντι στη διαφθορά και τη βία της κυβέρνησης του , ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει κανέναν λόγο να μην πιστέψει τις αναφορές για την απώλεια του Ρώσου ακτιβιστή.

«Μην κάνετε κανένα λάθος, ο Πούτιν είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Ναβάλνι» και είναι «μια ακόμη απόδειξη της κτηνωδίας του Πούτιν».

«Αυτή η τραγωδία μας υπενθυμίζει το διακύβευμα αυτής της στιγμής. Πρέπει να παράσχουμε τη χρηματοδότηση ώστε η Ουκρανία να συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εαυτό της», σημείωσε ο Μπάιντεν.

«Η ιστορία μας παρακολουθεί», είπε απευθυνόμενος στην Αμερικανική βουλή όπου οι σκληροπυρηνικοί Ρεπουμπλικάνοι εμποδίζουν ένα ζωτικής σημασίας νομοσχέδιο για την παροχή βοήθειας προς την Ουκρανία στην αίθουσα του Κογκρέσου, αφού πέρασε από τη Γερουσία με διακομματική υποστήριξη, μεταδίδει το SkyNews.

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use