Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου οι αγρότες με τρακτέρ κατεβαίνουν στην Αθήνα  

Κάθοδο στην Αθήνα την Τρίτη το βράδυ με τρακτέρ αποφάσισαν οι αγρότες στη Νίκαια της Λάρισας, στην πολύωρη πανελλαδική σύσκεψη των επιτροπής των μπλόκων.

Την ίδια ημέρα, όσοι μείνουν πίσω στα μπλόκα θα προχωρήσουν σε παράλληλες δράσεις σε τελωνεία και λιμάνια.

Στην συνεδρίαση, η πλειοψηφία των αγροτών πρότεινε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, καθώς θεωρούν ότι το βασικό τους αίτημα, το αφορολόγητο πετρέλαιο, δεν ικανοποιήθηκε.

Παράλληλα, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για να επιτραπεί η είσοδος των οχημάτων στην Αθήνα. Μάλιστα συμφώνησαν να απευθυνθεί κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να ενισχύσει το συλλαλητήριο.

Δείτε βίντεο από το onlarissa: 

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας σημείωσε ότι άμεσα θα πρέπει τα μπλόκα να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, και να διατηρήσουν την ένωση τους.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας «αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, γιατί τα βασικά μας αιτήματα δεν έχουν ικανοποιηθεί. Πιστεύουμε πως μέσω της συνέχισης του αγώνα θα έχουμε απαντήσεις από την Κυβέρνηση. Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μεγάλο συλλαλητήριο το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα με τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα και λεωφορεία καλώντας τους αγρότες σε μαζική συμμετοχή, αλλά και το λαό της πρωτεύουσας να αντιμετωπίσει αυτή τη συγκέντρωση ως δική του συγκέντρωση. Ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα θα κλιμακώσουμε σε τελωνεία και λιμάνια».

Ακόμη κατήγγειλε «την προσπάθεια καταστολής κι εκφοβισμού που γίνεται στους συναδέλφους που βρίσκονται με τα τρακτέρ τους σε τελωνεία και λιμάνια της χώρας και δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους έχοντας αντιμέτωπους όχι μόνο τα ΜΑΤ αλλά και απειλές για μηνύσεις», συμπληρώνοντας πως «η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει την ευθύνη στους ώμους της και να δώσει πολιτική λύση στο πρόβλημά».

«Συνεχίζουμε ενωμένοι, είμαστε αποφασισμένοι. Έχουμε δίκαιο και πρέπει να επιβιώσουμε» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Μαρούδας.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use