Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Πότε θα εισαχθεί προς ψήφιση

Κατατέθηκε εχθές 1/2 στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», το οποίο βρισκόταν μέχρι 31 Ιανουαρίου σε στάδιο δημόσιας διαβούλευσης.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση ο παρών νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ίδιου φύλου και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ.

Αντικείμενο του παρόντος νόμου αποτελούν: α) η τροποποίηση του Αστικού Κώδικα, προκειμένου να αναγνωρισθεί η δυνατότητα σύναψης γάμου από πρόσωπα του ίδιου φύλου, β) οι αναγκαίες παρεμβάσεις στην εργατική νομοθεσία για την προστασία των ομοφύλων συζύγων και γονέων, γ) η διεύρυνση της προστασίας από διακρίσεις και δ) η ειδικότερη ρύθμιση σχέσεων με στοιχεία αλλοδαπότητας.

Τη Δευτέρα (5/02) θα έχουμε την πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής και την Τετάρτη (7/02) την ακρόαση των φορέων. Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ανάγνωση και 14 και 15 Φεβρουαρίου θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο.

Μήνυμα ισότητας

Συνάντηση με ομόφυλους γονείς είχαν οι Μαργαρίτης Σχοινάς, Άκης Σκέρτσος, Αλέξης Πατέλης και Σοφία Ζαχαράκη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Τα κυβερνητικά στελέχη και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν εξέπεμψαν το μήνυμα ισότητας στον γάμο που διαπνέει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μήνυμα ισότητας στον γάμο, αλλά και εκσυγχρονισμού της κοινωνίας, εξέπεμψε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφέροντας ότι οι οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών είναι μία πραγματικότητα που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

«Όταν είσαι γονιός σε ένα μέρος της Ευρώπης, θα πρέπει να είσαι γονιός σε όλη την Ευρώπη και αυτό είναι μία υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να το κατοχυρώσει», δήλωσε ο κ. Σχοινάς.

Ομόφυλοι γονείς συνέβαλαν με τα δικά τους προσωπικά βιώματα στην συζήτηση κάνοντας λόγω για μία σπουδαία ημέρα, κυρίως για τα παιδιά τους.

«Θεωρούμε αυτονόητο καθήκον της ελληνικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει αυτά τα δικαιώματα, να μην υπάρχουν πολίτες που να έχουν καθιερώσει τον γάμο και τα παιδιά και να μπορούν να το κάνουν αυτό σε άλλες χώρες του πλανήτη και όχι στην Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Advertisement. Scroll to continue reading.

«Είναι πραγματικές ζωές παιδιών και ανθρώπων που θα βρουν την έκφραση του δικαιώματος σε μία χώρα, η οποία σέβεται πραγματικά τον κάθε πολίτη», υπογράμμισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

«Σήμερα είμαστε στο κατώφλι της κατάθεση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, μία ιστορική ημέρα. Η συγκεκριμένη συζήτηση διεξάγεται συμπτωματικά την ημέρα που κατατίθεται το νομοσχέδιο για συζήτηση στην Βουλή, έπειτα από την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης», ανέφερε ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.


Δείτε επίσης

Κοινωνία

Δέχεστε εισερχόμενη κλήση από έναν άγνωστο αριθμό και στην άλλη άκρη της γραμμής ακούτε τη φωνή του παιδιού σας να φωνάζει βοήθεια. Στη συνέχεια, ο υποτιθέμενος...

Κοινωνία

Εντυπωσιακό είναι το βίντεο του up stories που δείχνει το αγαπημένο αεροπλάνο του ιδρυτή της εταιρείας Αριστοτέλη Ωνάση να παίρνει τη θέση που του...

Φωτιά σε χώρο εμπορίου στο κέντρο της Αθήνας και σε διαμέρισμα στο Γκάζι Φωτιά σε χώρο εμπορίου στο κέντρο της Αθήνας και σε διαμέρισμα στο Γκάζι

Επιλεγμένα

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Παρασκευής 23/2 στην Πυροσβεστική , εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε σε χώρο εμπορίου στο κέντρο της Αθήνας αλλά και φωτιάς σε διαμέρισμα στο...

Ασθενοφόρο νεκρός Ασθενοφόρο νεκρός

Επιλεγμένα

Ένας 53χρονος Ουκρανός βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε καμπίνα φορτηγού οχήματος, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Τον άνδρα εντόπισαν άνδρες του λιμεναρχείου, έγινε προσπάθεια ανάνηψης από πλήρωμα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ, χωρίς...

Κοινωνία

Σύμφωνα με το gegonota.news, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε Γυμνάσιο του Βόλου. Δυο συνομήλικοι ενός μαθητή- από άλλο Γυμνάσιο της περιοχής-...

Διεθνή

Πλοία που ανήκουν εξ ολοκλήρου ή εν μέρει σε ισραηλινά άτομα ή οντότητες και πλοία με ισραηλινή σημαία απαγορεύεται να διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα, τον...

Facebook

Advertisement