Αμερικανοί στρατιώτες νεκροί από επίθεση με drone στην Ιορδανία

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι στρατιώυες σκοτώθηκαν σε επίθεση με drone σε βάση στη βορειοανατολική Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από «ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώνονται στην περιοχή μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Υπήρξαν επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις στην περιοχή, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχαν αναφερθεί θύματα από τον αμερικανικό στρατό.

«Ενώ ακόμη συγκεντρώνουμε τα στοιχεία για την επίθεση, γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν που δρουν στη Συρία και το Ιράκ», είπε ο Μπάιντεν σε δήλωση.

«Η Τζιλ και εγώ ενωνόμαστε με τις οικογένειες και τους φίλους των πεσόντων μας  και των Αμερικανών σε όλη τη χώρα στο πένθος για την απώλεια αυτών των πολεμιστών σε αυτήν την απεχθή και εντελώς άδικη επίθεση», προστίθεται στην ανακοίνωση.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use