Μεταναστευτικό σοκ στις ΗΠΑ – Σε ανοιχτή κόντρα Τέξας με Μπάιντεν

Η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ έδωσε την ίδια μέρα στη δημοσιότητα στοιχεία, που έδιεξαν ότι 302.034 παράτυποι μετανάστες – αριθμός ρεκόρ – πέρασαν από τα νοτιοδυτικά σύνορα στη χώρα, μια ακόμη ένδειξη ότι δεν λέει να εκτονωθεί η κρίση του μεταναστευτικού.

Στις 11 Ιανουαρίου με εντολή του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ – o οποίος έχει υπογράψει νόμο που ποινικοποιεί την παράνομη είσοδο μεταναστών – τοποθετήθηκαν φράγματα και στις όχθες του Ρίο Γκράντε, φυσικού συνόρου των ΗΠΑ με το Μεξικό και αγκαθωτά συρματοπλέγματα μήκους 48 χλμ. γύρω από την πόλη Ίγκλ Πας για να αποτραπεί η είσοδος παράτυπων μεταναστών στη χώρα. Αλλά τη Δευτέρα με 5 ψήφους υπέρ και 4 κατά το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσε την εξουσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να απομακρύνει το αγκαθωτό σύρμα κρίνοντας ότι τα θέματα μετανάστευσης υπάγονται στην αρμοδιότητά της και όχι σε μεμονωμένες πολιτείες.

Μόννον που ο ακροδεξιός Άμποτ δεν λέει να κάνει πίσω και μάλιστα δεσμεύτηκε να τοποθετήσει κι άλλα αγκαθωτά συρματοπλέγματα κατά μήκος της μεθοριακής γραμμής για να σταματήσει αυτό που αποκαλεί “εισβολή” των μεταναστών.

Στο πλευρό του έσπευσαν 25 Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες, οι οποίοι εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν εξαπολύοντας μύδρους κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό:

“Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και η κυβέρνησή του έχουν αφήσει τους Αμερικανούς και τη χώρα μας εντελώς ευάλωτες στην άνευ προηγουμένου λαθρομετανάστευση που ξεχύνεται στα νότια σύνορα.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use