Ο Νετανιάχου δεν ακούει κανέναν: Απέκλεισε ξανά τον έλεγχο από τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας

Οι σκληρές μάχες συνεχίζονται σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ το Ισραήλ εξαπέλυσε επίσης κι άλλες επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μερικές ώρες αφού ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε την εναντίωσή του στην ιδέα της «παλαιστινιακής εθνικής κυριαρχίας» στην περιοχή αυτή.

Το Ισραήλ πρέπει να σιγουρέψει «ότι η Γάζα δεν θα αποτελεί πλέον απειλή» και αυτό το ζητούμενο «αντιφάσκει με το αίτημα να υπάρξει παλαιστινιακή εθνική κυριαρχία», είπε ο κ. Νετανιάχου προχθές Παρασκευή στον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Την Πέμπτη, ο κ. Νετανιάχου δήλωσε πως το Ισραήλ θέλει να διατηρήσει τον έλεγχο της ασφάλειας στο «σύνολο του εδάφους δυτικά του Ιορδάνη» ποταμού, με άλλα λόγια και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πόλεμος, που διανύει την 107η ημέρα του, θέτει υπό δοκιμασία τη σχέση του εβραϊκού κράτους με τον βασικό σύμμαχο και υποστηρικτή του, τις ΗΠΑ, ιδιαίτερα εξαιτίας των διαφωνιών για το ζήτημα —με τεράστια σημασία μεταπολεμικά— της λύσης των «δύο κρατών».

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use