ΣΟΚ: 18 χρόνια στη φυλακή για φόνο που δεν έκανε [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Σέλντον Τόμας είναι πλέον ελεύθερος καθώς δικαστής της μεγαλούπολης έκανε δεκτό το αίτημα της εισαγγελίας να ακυρωθεί η καταδικαστική απόφαση.

Σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, ο εισαγγελέας Έρικ Γκονσάλες έκανε γνωστό πως η αναψηλάφηση της συγκεκριμένης υπόθεσης έδειξε πως ο νεαρός κατηγορήθηκε άδικα από αστυνομικούς, που χρησιμοποίησαν φωτογραφία άλλου αφροαμερικανού με το ίδιο όνομα για να τον συλλάβουν.

«Ο κατηγορούμενος συνελήφθη χάρη σε μάρτυρα που είπε πως ήταν κάποιος άλλος (με βάση φωτογραφία), που είχε το ίδιο ονοματεπώνυμο, σφάλμα που κατόπιν αποκρύφτηκε και δικαιολογήθηκε στην ποινική διαδικασία», ανέφερε ο κ. Γκονσάλες.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στη Νέα Υόρκη, ο κ. Τόμας διαβεβαίωσε πως συγχωρεί τους ερευνητές, τη βασική μάρτυρα κατηγορίας, τους εισαγγελείς και ευχαριστεί τον δικαστή που τον αθώωσε.

Τελικά αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή όπου κρατείτο για 18 χρόνια μετά την καταδίκη του για φόνο τον οποίο όπως αποδείχτηκε δεν διέπραξε ποτέ. Αντιθέτως, κατηγορήθηκε άδικα, με πρόθεση και με δόλο, από την αστυνομία.

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use