Συγκλονίζει η περιγραφή γυναίκας που γλίτωσε από τα χέρια του συντρόφου της – «Με μαχαίρωσε στον λαιμό, μπροστά στα μάτια του παιδιού μου»

Συγκλονίζει η νέα μαρτυρία γυναίκας, που έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας μπροστά στα μάτια του παιδιού της. Ο σύντροφος της Μάγιας επιχείρησε να την βιάσει και την μαχαίρωσε στον λαιμό, ενώ η γυναίκα κατάφερε να σωθεί, όταν κλειδώθηκε στην τουαλέτα και κάλεσε την Άμεση Δράση. Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να σπάσουν την πόρτα του διαμερίσματος για να συλλάβουν τον δράστη.

«Ήθελε να με βιάσει, με μαχαίρωσε στον λαιμό», λέει στην ΕΡΤ η Μάγια, η οποία περιέγραψε τα μαρτύρια που πέρασε από τον σύντροφό της, μπροστά στα μάτια του παιδιού της. Μπορεί να έχουν περάσει δύο χρόνια από την ημέρα της κακοποίησής της, όμως οι μνήμες παραμένουν ζωντανές. «Ήθελε να με βιάσει, δεν τα κατάφερε, μετά ξεκίνησε, με μαχαίρωσε στον λαιμό και εγώ πρόλαβα και μπήκα στο μπάνιο και πρόλαβα να καλέσω το 100. Ήμουν ακίνητη και το παιδί καθόταν δίπλα, είχα και αίματα και είπα ότι θα λιποθυμήσω», περιέγραψε η γυναίκα στην εκπομπή Τριτολογίες.

Λίγα λεπτά μετά το τηλεφώνημα που έκανε στην Αστυνομία, ένα περιπολικό έσπευσε στο σπίτι της. «Οι συνάδελφοι της Άμεσης Δράσης και του αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου το εντόπισαν. Άκουγαν ότι η γυναίκα κινδυνεύειέσπασαν την πόρτα, εισήλθαν εντός, είδαν τον δράστη να προσπαθεί να την μαχαιρώσει μπροστά στα μάτια του μικρού παιδιού. Μάλιστα επιχείρησε να μαχαιρώσει έναν εκ των αστυνομικών, ευτυχώς φορούσε το αλεξίσφαιρο», δηλώνει ο Θ. Τσαιρίδης, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

«Προσπαθούσε η αστυνομία να σπάσει την πόρτα και μου είπε ότι αν γλιτώσεις θα πάω στη φυλακή και όταν βγω έξω πάλι θα σε σκοτώσω. Εγώ γλίτωσα. Πολλοί δεν γλιτώνουν ή ζουν στην κόλαση. Δεν πρέπει να λυπάσαι τον άνθρωπο, δεν πρέπει να δώσεις 2η ευκαιρία. Πρέπει να ζητήσεις βοήθεια ή να έχεις αντίδραση. Πρέπει να καλέσεις την αστυνομία, πρέπει να πας εκεί. Θα σε βοηθήσουν», λέει η γυναίκα.

Ο πρώην σύντροφος της Μάγιας βρίσκεται στη φυλακή, καθώς καταδικάστηκε για βαριά σωματική βλάβη, απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απόπειρα βιασμού.

Η βία με θύματα γυναίκες έχει αυξηθεί πανευρωπαϊκά κατά 60%.

Δείτε το ρεπορτάζ:


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use