Χάος σε επαρχιακή πόλη της Ρωσίας με χιλιάδες διαδηλωτές – BINTEO

Αφορμή για τις μαζικές διαδηλώσεις στάθηκε η φυλάκιση ενός ακτιβιστή που τάχθηκε κατά του πολέμου στην Ουκρανία. Οι Αστυνομικοί και οι διαδηλωτές ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις και υπάρχουν αναφορές για αρκετούς «τραυματίες» στη διαμαρτυρία στη μικρή πόλη Μπαϊμάκ, στο Μπασκορτοστάν, μια αγροτική περιοχή της Ρωσίας κοντά στα Ουράλια όρη.

Η διαμαρτυρία προκλήθηκε μετά τη φυλάκιση ενός εξέχοντος ακτιβιστή, ο οποίος καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για «υποκίνηση μίσους».

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων έδειχναν διαδηλωτές να πετούν χιονόμπαλες και κομμάτια πάγου και την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα, μεταδίδει η Daily Mail.

Περίπου 300 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων επιστρατεύτηκαν, αφού οι δυνάμεις επιβολής του νόμου δεν μπόρεσαν να περιορίσουν το ανεξέλεγκτο πλήθος, ενώ η Εθνική Φρουρά της Ρωσίας λέγεται ότι στέλνει εφεδρικές δυνάμεις για να βοηθήσει.

Ένας μάρτυρας δήλωσε: «Χτύπησαν τους ανθρώπους ανελέητα».

Στις συγκλονιστικές μαρτυρίες περιλαμβάνεται μια αναφορά ότι κάποια στιγμή, το εξαγριωμένο πλήθος περικύκλωσε και παγίδευσε τις δυνάμεις ασφαλείας του Πούτιν.

Φάνηκε να τους κρατούν ομήρους, απειλώντας να βλάψουν τους αξιωματικούς αν οι διαδηλωτές τραυματίζονταν Οι Αρχές επιστράτευσαν ακόμα και έναν ιμάμη στην κατά βάση μουσουλμανική περιοχή για να προσπαθήσει να αποκαταστήσει την ηρεμία.

«Η ομιλία του δεν είχε κανένα αποτέλεσμα», αναφέρθηκε.

Οι συγκλονιστικές εικόνες αποτυπώνουν το χειρότερο περιστατικό βίας στη Ρωσία από τότε που ξεκίνησε ο ευρείας κλίμακας πόλεμος με την Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use