Μεγαλύτερη η διασπορά της γρίπης από αυτή του κορονοϊού

Οι ασθενείς με γρίπη γεμίζουν τα επείγοντα των νοσοκομείων και μπορεί ακόμα η διασπορά της -που είναι μεγαλύτερη από αυτή του κορονοϊού- να μην έχει αποτυπωθεί στους θανάτους, ωστόσο έχουν αρχίσει να αυξάνονται οι διασωληνωμένοι. Είναι χαρακτηριστικό, ότι την εβδομάδα 1 – 7 Ιανουαρίου 2024, καταγράφηκαν 14 νέες διασωληνώσεις. Όλοι οι ασθενείς που μπήκαν σε ΜΕΘ -συνολικά 49 από την έναρξη καταγραφής των κρουσμάτων το φθινόπωρο- διαγνώστηκαν με γρίπη τύπου Α, με εξαίρεση έναν ασθενή με γρίπη τύπου Β.

Όσον αφορά στα κρούσματα κορονοϊού, όπως προέκυψε από τα τελευταία στοιχεία που έδωσε ο ΕΟΔΥ στη δημοσιότητα το απόγευμα της Πέμπτης (11.01.2024), έχουν μειωθεί οι προσελεύσεις ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία, αλλά και οι νοσηλείες. Όπως προκύπτει από την έκθεση του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 1 – 7 Ιανουαρίου 2024 καταγράφηκαν 1.679 εισαγωγές έναντι 1.818 που καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα του 2023.

Ωστόσο, παρατηρείται επιβάρυνση στους σκληρούς δείκτες, καθώς αυξήθηκαν οι νεκροί -93 την τελευταία εβδομάδα- και 78 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, κάτι που η επιστημονική κοινότητα περίμενε ότι θα συμβεί αμέσως μετά τις γιορτές.  Η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων αυτών είναι ανεμβολίαστοι.

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use