Σαρώνει κύμα ψύχους την ανατολική Ευρώπη – Πολικές θερμοκρασίες και -30°C

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Πολωνίας, που κάνει ήδη λόγο για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, στους -23 βαθμούς Κελσίου στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, εξέπεμψε συναγερμό για ψύχος για το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς της, όπου ο υδράργυρος αναμένεται να καταγράψει μεγαλύτερη βουτιά αυτήν την εβδομάδα.

Στο βορειοανατολικό τμήμα, 2.200 νοικοκυριά βρίσκονται σήμερα βυθισμένα στο σκοτάδι, ενώ ανεστάλησαν οι συγκοινωνίες για τη μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία.

«Υπάρχουν προβλήματα που οφείλονται στο κρύο», εξήγησε ο εκπρόσωπος της τοπικής διοίκησης Κριστόφ Γκούζεκ στο πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Αγγίζει τους -30 το θερμόμετρο στη Λετονία
Στη Λετονία, στο βορειοανατολικό τμήμα της, τα θερμόμετρα έδειξαν -29,5 βαθμούς Κελσίου σήμερα στο Ντάουγκαβπιλς, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Νοτιότερα, στην Ουγγαρία, η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας προειδοποίησε για θερμοκρασίες στους -12 βαθμούς Κελσίου στο τέλος της εβδομάδας, τις οποίες θα συνοδεύουν άνεμοι που θα φτάσουν τα 90 χιλιόμετρα/ώρα.

Ριπές ανέμων που έφθασαν έως τα 100 χλμ./ώρα προκάλεσαν ζημιές σε ορισμένες περιοχές της χώρας το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ξεριζώνοντας δέντρα και ξηλώνοντας στέγες, με την κυκλοφορία στους δρόμους να γίνεται μετ’ εμποδίων και να καταγράφονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

 


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use