Nίκη για την Εθνική γυναικών στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πόλο

Με μία πολύ σημαντική νίκη ξεκίνησε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν. Με μεγάλη -και μάλλον απροσδόκητη- πρωταγωνίστρια την Αθηνά Γιαννοπούλου, που πέτυχε τέσσερα γκολ, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 14-12 της Ουγγαρίας και έκανε τεράστιο βήμα για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του Α΄ ομίλου, που δίνουν την απευθείας πρόκριση για την οκτάδα, αλλά ταυτόχρονα εξασφαλίζουν και έναν βατό αντίπαλο στα προημιτελικά.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκινά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με νίκη επί της Ουγγαρίας (το ίδιο είχε συμβεί και το 2022 στο Σπλιτ, όταν η εθνική κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο), ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι με το ίδιο ακριβώς σκορ είχε λήξει η αναμέτρηση των δύο ομάδων στο ίδιο κολυμβητήριο, πριν 12 χρόνια, στον ημιτελικό της αντίστοιχης διοργάνωσης του 2012.

Το ματς ξεκίνησε με τέσσερις χαμένες επιθέσεις με παίκτρια παραπάνω (από δύο εκατέρωθεν), αλλά γρήγορα οι δύο ομάδες βρήκαν το ρυθμό τους και τα γκολ άρχισαν να έρχονται… βροχή. Η εθνική προηγήθηκε 6-4 στα μέσα της δεύτερης περιόδου, με διαδοχικά γκολ της Ελευθεριάδου με πέναλτι και της Νίνου σε παίκτη παραπάνω, αλλά οι Μαγυάρες απάντησαν άμεσα με ανάλογο τρόπο και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 6-6.


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use