Έτσι το νέο iPhone σώζει ζωές

Ασπίδα προστασίας στους χρήστες των προϊόντων της υψώνει η Apple, μέσω μίας λειτουργίας που μπορεί να τους σώσει σε περίπτωση ατυχήματος.

Με μια λειτουργία που στην κυριολεξία σώζει ζωές έχουν εξοπλιστεί τα τελευταία μοντέλα iPhone και Apple Watch, λειτουργώντας ως φύλακες άγγελοι των οδηγών και των επιβατών.

Πρόκειται για τη λειτουργία Ανίχνευσης Σύγκρουσης (Crash Detection) που έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο iPhone 14, ενώ εξοπλίζει και τη σειρά iPhone 15. Παράλληλα, ενσωματώνεται Apple Watch Series 8 και σε κάθε νεότερο μοντέλο.

BUY NOW

  • ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

  • ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΣΙΤΗ ΤΙΜΗ

  • ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ – Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

  • ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ RANGE ROVER

Μέσω ενός γυροσκόπιου και ενός αισθητήρα επιτάχυνσης, το Crash Detection μπορεί και ανιχνεύει σοβαρά τροχαία ατυχήματα, όπως μετωπικές, πλευρικές και οπίσθιες συγκρούσεις, καθώς και ανατροπές οχημάτων, στα οποία εμπλέκονται σεντάν, μίνι βαν, SUV, φορτηγά και άλλα επιβατικά οχήματα.

Αναλυτικότερα, σε περίπτωση που ανιχνεύσει σοβαρό τροχαίο ατύχημα, το iPhone ή το Apple Watch ηχεί έναν συναγερμό και εμφανίζει μια ειδοποίηση.

Εφόσον ο χρήστης είναι σε θέση να απαντήσει, τότε το μόνο που έχει να κάνει είναι να σύρει το σχετικό εικονίδιο στη συσκευή του, η οποία θα καλέσει τα επείγοντα.

Σε περίπτωση τώρα που ο χρήστης δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει κλήση μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, η συσκευή θα ξεκινήσει μια αντίστροφη μέτρηση 10 δευτερολέπτων ακόμα. Εφόσον ολοκληρωθεί η αντίστροφη μέτρηση δίχως να ανταποκριθεί ο χρήστης, η συσκευή θα καλέσει τα επείγοντα.

Πώς έσωσε μια ζωή

Το πιο πρόσφατο περιστατικό διάσωσης ανθρώπου μέσω του Crash Detection σημειώθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 2023, όταν ένας οδηγός ΙΧ ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, κοντά στη Λίμνη Pleasant στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

Το Apple Watch που φορούσε ο άνδρας κάλεσε τα επείγοντα, με τα σωστικά συνεργεία να φτάνουν στο σημείο του ατυχήματος και να βρίσκουν το ΙΧ αναποδογυρισμένο.

Ο οδηγός του τελευταίου δεν βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το ΙΧ, και έτσι κινητοποιήθηκαν 20 διασώστες αλλά και ένα ελικόπτερο.

Μετά από αρκετές ώρες, ο άνδρας εντοπίστηκε περίπου 8 χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο του συμβάντος, ενώ προσπαθούσε να βρει βοήθεια.

ΠΗΓΗ: carandmotor.gr


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use