Ερντογάν: Ενισχύουμε τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας στη βάση του «καζάν-καζάν»

Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν χτες σε 34 συλλήψεις, ενώ αναζητά άλλους 12 «πράκτορες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών».

Οι επιχειρήσεις έγιναν σε οκτώ πόλεις, όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης, και πραγματοποιήθηκαν μετά τις απειλές των ισραηλινών ότι θα στρέφονταν εναντίον μελών της Χαμάς οπουδήποτε κι αν βρίσκονται. Σύμφωνα με την Άγκυρα, οι πράκτορες είχαν στόχο μέλη της Χαμάς εντός της Τουρκίας.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ.

Η παρουσιάστρια του Haberturk Μελτέμ Ατζέτ ανέφερε: «Μιλάμε για μεγάλη επιχείρηση. Εδώ μιλάμε για κινητοποίηση σε  8 πόλεις και συνελήφθησαν 34 άτομα και οι περισσότεροι είναι ξένοι. Υπάρχουν σημαντικές λεπτομέρειες. Στρατολογούσαν ανθρώπους μέσω κοινωνικών δικτύων, ή και δημοσίευση αγγελιών για εργασία  και τις πληρωμές τις έκαναν με κρυπτονομίσματα για να μην υπάρχουν ´ίχνη αυτών των πληρωμών. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε 8 πόλεις. Πρέπει να δούμε το τι σημαίνει αυτή η οργάνωση εντός της Τουρκίας».

Ο Τσετινέρ Τσετίν, διευθυντής ειδήσεων τμήματος πολιτικής ασφάλειας είπε: «Εδώ βλέπουμε μια οργάνωση που δραστηριοποιήθηκε εντός της Τουρκίας  με τις εντολές της Μοσάντ και των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ. Όμως εκτός απο αυτό, οι εντολές και οι στόχοι καθορίζονταν απευθείας από το Ισραήλ. Αυτός είναι ένας μεγάλος κίνδυνος. Επίσης είναι σχεδόν σίγουρο που το Ισραήλ δεν θα αποδεχθεί τις ευθύνες και τις σχέσεις του».

Ο Ερντογάν προτείνει φόρμουλα «Καζάν – Καζάν» για τις σχέσεις με τους γείτονες

«Με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ προσπαθήσαμε να αναπτύξουμε σχέσεις με αμοιβαίο σεβασμό»

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Δεν επιτρέψαμε στους βαρόνους του πολέμου να κάνουν τη χώρα μας μέρος των αιματηρών συγκρούσεων στο βορρά και το νότο. Παρά τις παρεμβάσεις των τρίτων προς την αντίθετη κατεύθυνση, προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας με βάση μια προσέγγιση ‘καζάν-καζάν’ (win -win). Εξαλείφοντας τις διαφορετικές απόψεις με κάποιες χώρες της περιοχής μας, επαναφέραμε την συνεργασία μας σε επίπεδο που θα έπρεπε να είναι.

Την ώρα που φτάσαμε σε ιστορικά επίπεδα τις σχέσεις μας με τον τουρκικό κόσμο, προσπαθήσαμε να αναπτύξουμε συνεργασία με την Ευρώπη και την Αμερική με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό. Ποτέ δεν απορρίψαμε το χέρι φιλίας που απλώθηκε στη χώρα μας. Πήγαμε τρέχοντας σε εκείνους που έκαναν ένα βήμα προς εμάς».

Πηγή skai.gr


Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use