Ρουμανία: Εισαγγελική έρευνα για την φονική πυρκαγιά σε ξενώνα

Μέσα στα αποκαΐδια εξακολουθούν να αναζητούν οι ρουμανικές αρχές τους δύο αγνοουμένους μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ξενώνα στην κωμόπολη Τοχάνι, η οποία απέχει 90 χλμ. από το Βουκουρέστι.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασύρει 6 σορούς απανθρακωμένες, ενώ οι συνθήκες υποχρέωσαν τις τοπικές εισαγγελικές αρχές να εκκινήσουν έρευνα για ανθρωποκτονία και πρόκληση πυρκαγιάς.

Ο ιδιοκτήτης της φάρμας και του ξενώνα σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ εμπλέκεται σε δουλειές της ρουμανικής μαφίας, κάτι που κάνει τις αρχές να εξετάζουν ως βασικό σενάριο το να έχει ανοικτούς λογαριασμούς .

«Προκαταρκτικά δεδομένα δείχνουν ότι ο τελευταίος έλεγχός μας το 2019 έδειξε ελλείψεις. Κάποιες επιλύθηκαν επί τόπου. Ελέγχουμε όλα τα έγγραφα επισταμένα», τόνισε ο Ραζβάν Σάντρου, Επιθεωρητής των Υπηρεσιών Εκτάκτων καταστάσεων.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 6 τα ξημερώματα, ενώ όλοι κοιμόντουσαν.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένα παιδί, που είναι γιός εργαζομένου.

18 άτομα κατάφερα να σωθούν μόνοι τους ενώ 8 εγκλωβίστηκαν.

Σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα οι εγκαταστάσεις βρίθουν παρατυπιών με πιο σημαντική ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη για έξοδο κινδύνου σε περίπτωση πυρκαγιάς.







Keep Up to Date with the Most Important News

By pressing the Subscribe button, you confirm that you have read and are agreeing to our Privacy Policy and Terms of Use